Şase plaje din România au primit eticheta „Steagul Albastru” pentru sezonul turistic 2022, anunţă Ministerul Antreprenorialului şi Turismului, care prezintă şi lista acestor plaje, una fiind din Mamaia, câte două din Năvodari şi Eforie şi o alta din Olimp. Acestea sunt cele mai curate plaje de pe toata riviera românească.
Şase plaje de pe litoralul românesc au primit eticheta „Steagul Albastru” pentru sezonul turistic 2022, anunță Ministerul Turismului. Sunt cele mai curate plaje de pe toata riviera românească.
Şase plaje româneşti au primit distincţia Steagul Albastru în 2022 din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus faţă de anul precedent, a aunţat joi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.
Cele mai curate plaje, certificate cu distincția „Blue Flag”, se află în nordul litoralului
Instituţia precizează că pornind de la prevederile Hotărârii Guvernului nr.335/2002 privind unele măsuri de implementare în România a Programului „Steagul Albastru - Blue Flag”, cu toate modificările şi completările ulterioare, România, prin Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), membru cu drepturi depline al FEE, a demarat demersurile pentru implementarea programului.
Un juriu internațional al Fundației Europeane pentru Educația Mediului a stabilit că plajele din România care primesc steag albastru în pentru sezonul turistic 2022 sunt: „Vega Vintage” din stațiunea Mamaia, „Marina Regia” din Năvodari, „Phoenicia” din Năvodari, „Citadel” din Eforie, „Azur” din Eforie și „Phoenicia Blue View” din Olimp.
Steagul Albastru este printre cele mai recunoscute etichete din lume
Plajele certificate Blue Flag trebuie să aibă un număr suficient de salvamari, echipamente de intervenție în caz de incendiu, plan de acțiune în caz de poluare, patrule pe plajă, rezerve de apă potabilă, acces și toalete pentru persoanele cu dizabilități, facilități sanitare bine dotate, apă neafectată de reziduuri industriale.
Steaguri albastre sunt acordate plajelor pe baza unei liste de criterii stricte, inclusiv calitatea apei, servicii precum echipamente de prim-ajutor, acces pentru persoanele cu dizabilități, dar şi practici ecologice. Prin urmare, acestea sunt acordate doar plajelor organizate.
Steagul Albastru este printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume acordate plajelor, porturilor de agrement şi operatorilor de turism durabil.
Programul „Steagul Albastru - Blue Flag” a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu, cu scopul de a premia plajele şi porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătățirea zonei de coastă, informează news.ro.