Evenimentul Zilei > International > Va avea Harry „O viaţă mai paşnică” departe ce bunica sa?
Va avea Harry „O viaţă mai paşnică” departe ce bunica sa?

Va avea Harry „O viaţă mai paşnică” departe ce bunica sa?

Este o nouă eră care se deschide pentru familia regală britanică după retragerea prinţului Harry şi a soției sale Meghan.

Dar, dacă tot s-au lămurit lucrurile, nu înseamnă că s-au terminat şi problemele celor doi duci de Sussex. Experţii regali sunt convinşi că abia acum încep şi că linişte nu vor găsi. Presă tabloidă este peste tot.

Harry, scuzându-se că „nu a făcut mereu lucrurile bine”, fără a specifica şi care dintre ele, a explicat că ceea ce a făcut cu o „mare tristeţe”, a fost de nevoie, că nu a găsit „altă alegere”. „Decizia pe care am luat-o pentru soţia mea şi pentru mine, n-a fost uşoară, ci după luni de discuţii, după ani de provocări”, a spus ducele de Sussex invitaţilor la o cină de caritate la Londra.

Când s-a declanşat uraganul

Harry, de 35 de ani şi soţia sa, Meghan de 38, au dezvăluit într-un anunţ-şoc din 8 ianuarie că vor să obţină independenţa financiară şi să se stabilească în America de Nord împreună cu fiul lor Archie. Decizia lor a fost criticată pe larg de presa britanică, mai ales că nu au avertizat pe regina Elisabeta sau pe prinţul Charles, moştenitorul tronului, dar şi tatăl lui Harry.

Reacţiile din mass-media britanice

Presa britanică pune acest episod în ediţia de luni 20 ianuarie şi subliniază durerea resimţită de familia regală, pur şi simplu „devastată”, notează de exemplu Daily Express. Anumite ziare se proiectează deja în noua viaţă a cuplului din Canada care scriu că ar putea intra în producţia de televiziune. Apoi, un alt titlu remarcat: „Ducele şi ducesa de Netflix?”, scrie Daily Mail care are deja probleme în justiţie cu cei doi duci.

Pentru Regină este un „Megxit greu”

Dacă Ducele şi Ducesa de Sussex au dorit iniţial să mai păstreze o portiţă în familia regală, regina i-a învins repede anunţând sâmbătă seara ceea cea ar trebui să se numească un „Megxit greu”: amândoi trebuie să renunţe la tilurile de Alteţă regală. „Speranţa noastră a fost să continuăm să fim în slujba reginei, Commonwealthului şi asociaţiilor militare pe care le susţin, dar fără finanţare publică. Din păcate acest lucru n-a fost posibil”, a comentat Harry care a spus că are cel mai mare respect pentru bunica sa, care este şi comandantul său principal.

Oare Harry şi Meghan vor avea acea viaţă paşnică?

În timp ce speră să se îndrepte spre „O viaţă mai paşnică”, prinţul Harry intenţionează să se dedice „pentru susţinerea cauzelor organizaţiilor de caritate şi asociaţiilor militare care sunt atât de importante” pentru el. Ducele de Sussex a insistat că el şi soţia sa Meghan nu „au plecat”, fiindcă Regatul Unit nu este „acasă”. „Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a purta culorile ţării şi pentru a ne îndeplini cu mândrie rolul”, a încheiat el cu tristeţe. Ceea ce înseamnă că nepotul preferat al Reginei Elisabeta a II-a este conştient că va avea de suferit. Dacă până acum erau cât de cât apăraţi de „zidurile castelului” departe, acolo unde se vor instala, vor fi o pradă mult mai uşoară….iar timpul o va demonstra.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.