Trei angajaţi ai ONU şi un reprezentant al Fondului Monetar Internaţional (FMI) figurează printre persoanele ucise, au anunţat secretarul general al ONU Ban Ki-moon şi directorul general al FMI Christine Lagarde.
UPDATE: Bilanţul morţilor a crescut ajungând la cel puțin 21 de persoane. Atacul a avut loc aseară asupra unui restaurant popular în rândul străinilor din capitala afgană Kabul, după ce un atacator cu bombă s-a aruncat în aer în apropiere de intrare, iar doi bărbați înarmați au deschis apoi focul asupra clienților din local.

O încălcare flagrantă

"Vă anunţăm că dragul nostru coleg şi prieten Wabel Abdallah, reprezentantul nostru în Afghanistan, a fost ucis într-un atac" la Kabul, a declarat Lagarde, citată într-un comunicat. "Aceasta este o veste tragică", a adăugat ea.

Wabel Abdallah, în vârstă de 60 de ani, de naţionalitate libaneză, devenise reprezentantul FMI în Afganistan în iunie 2008, fiind angajat al organizaţiei începând din 1993.
Secretarul general al ONU a condamnat acest atentat şi a subliniat că "aceste atacuri care vizează civili sunt inacceptabile şi reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internaţional".

Citește și: