Evenimentul Zilei > Politica > Despre USR și schimbările de la VÂRF: „Săracul Nicușor Dan sau cum se FURĂ un partid”
Despre USR și schimbările de la VÂRF: „Săracul Nicușor Dan sau cum se FURĂ un partid”

Despre USR și schimbările de la VÂRF: „Săracul Nicușor Dan sau cum se FURĂ un partid”

Bloggerul Conteledesaintgermain a vorbit într-o nouă postare despre Nicușor Dan și ascensiunea USR-ul ca partid, dar și despre greșelile pe care le-a făcut fostul lider al partidului.

Conteledesaintgermain numește USR-ul partidul de laborator și explică decăderea bruscă a fostului său președinte. „Când Uniunea Salvaţi Bucureştiul a făcut un scor neaşteptat de mare la alegerile locale pentru Primăria Capitalei am apreciat ciudăţenia ca fiind una benefică. Societatea civilă prindea glas nu la comandă superioară ci din propria ei devenire. Mi se părea că ne maturizăm ca popor.

Nicuşor Dan, un necunoscut mie până atunci, îmi era simpatic prin simplul fapt că făcuse Matematica şi fusese laureat de olimpiade internaţionale (ceea ce, credeţi-mă, nu e deloc puţin lucru).

Mai apoi însă, după rezultatul USB de la Bucureşti, piaţa ştirilor a fost invadată de ideea unui proiect pe cât de utopic pe atât de urât mirositor: transformarea în numai câteva luni a USB din asociaţie civică în partid, şi nu în orice fel de partid ci într-unul de acoperire naţională, care să schimbe cât ai pocni din degete ţara, clasa politică, societatea, în ceva de puritatea cristalului, de duritatea şi respectabilitatea diamantului.

V-am spus că ideea mi-a mirosit urât încă de la început. Duhnea a transpiraţie cazonă pe sub haine civile, a plan de fraierire generală a unei naţii, sub masca bunelor intenţii. A unui plan pus la cale în laboratoare conduse de creiere mustind de dispreţ faţă de specia umană, în general, care-i consideră pe români, în special, nişte cobai tocmai buni de sacrificat în experimente extreme.

După ce a scăzut zece procente în zece luni, partidul de laborator USR şi-a ales, ieri, un nou preşedinte. Aş fi putut căuta, pe net numele acestui nou preşedinte, dacă mi-aş fi propus să scriu un articol documentar. Nu mi-am propus însă asta ci am dorit doar să fac o introducere  pentru a vă readuce în atenţie ce scriam (aici) cu doar şase luni în urmă, compătimindu-l cu anticipaţie pe Nicuşor Dan pentru viitorul ce-l aştepta şi pe care i-l anunţam”, a scrie bloggerul.

Deputatul Dan Barna l-a învins, cu 187 de voturi la doar 50, pe fostul ministru și actualul senator Vlad Alexandrescu, în cursa pentru șefia USR.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.