Evenimentul Zilei > Politica > Acuzații incendiare la adresa PSD. Planul secret prin care social-democrații ar vrea să strecoare „modificări constituționale nocive”
Acuzații incendiare la adresa PSD. Planul secret prin care social-democrații ar vrea să strecoare „modificări constituționale nocive”

Acuzații incendiare la adresa PSD. Planul secret prin care social-democrații ar vrea să strecoare „modificări constituționale nocive”

USR s-a arătat deranjat de faptul că PSD ar dori să introducă în proiectul de lege de revizuire a Constituției și textul inițiativei „Fără penali în funcții publice”.

Uniunea Salvați România (USR) a acuzat Partidul Social Democrat (PSD) de ipocrizie și de furt, cu privire la depunerea unui proiect de lege de revizuire a Constituției în care a inclus și textul inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice”. 

Într-un comunicat oficial, partidul condus de Dan Barna a precizat că a fost „singurul partid care a susținut de la început inițiativa Fără Penali, dar cele peste un milion de semnături care au ajuns în Parlament au obligat toate celelalte partide să se alinieze și să respecte vocea românilor”.

„Inclusiv PSD, care a depus astăzi un proiect de revizuire a Constituției în care a inclus și textul inițiativei cetățenești Fără Penali în Funcții Publice”, se precizează în comunicat.

Conform USR, proiectul PSD „este doar o păcăleală pentru români și face parte din planul social democraților de a se reabilita în fața cetățenilor folosind vorbe goale și copiere de texte juridice după modelul copy-paste”.

„Mai grav este că că PSD se folosește de popularitatea inițiativei #FaraPenali pentru a strecura modificări constituționale nocive. Proiectul PSD de revizuire a Constituției este unul periculos pentru că include doar modificări superficiale în privința temelor majore care au fost vizate de referendumul pentru justiție. De exemplu, în privința interzicerii amnistiei și grațierii, PSD a adăugat un singur text la unul dintre articolele din Constituție care se referă la grațierea individuală, dar a evitat în mod deliberat să interzică amnistia și grațierea colectivă pentru corupți”, mai arată sursa citată.

„Este absolut necesar ca votul pentru Fără Penali în funcții publice să fie separat de proiectele de revizuire a Constituției pentru a nu parazita inițiativa și pentru a ne asigura că va ajunge text constituțional”, a atras atenția USR.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: