Istoricul Marius Oprea face dezvăluiri legate de USR și de sursele de finanțare a partidului, acesta publicând un editorial într-un ziar central.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, istoricul Marius Oprea spune că alianța USR- Plus are ca ” religie” ura pe care nu o ascunde față de Biserică și față de adversarii politici,  aplicând dictonul cunoscut  ”cine nu e cu noi, e împotriva noastră”. Potrivit istoricului Marius Oprea, în ultima perioadă au fost făcute publice sursele de finanțare ale alianței politice, care ar fi bani europeni.

„Ceea ce nu a fost vizibil pînă acum a fost de unde au venit banii pentru coagularea acestei formațiuni politice. Nașterea PLUS în biroul notarial al unui fost torționar al Securități, faptul că Dacian Cioloș a stat de pază și la filaj la poartă doamnei Doina Cornea la finele dictaturii comuniste arată cine i-a fost tată.

Iar recentă dezvăluire a anchetei Rise Project arată cine i-a fost mamă – fondurile europene deturnate, de prezidențiabilul Dan Barna. Firește că în USR-PLUS sînt foarte mulți oameni inteligenți, peste medie, aș spune, care s-au implicat crezînd sincer că se alătură unei formațiuni înnoitoare, care vrea o nouă politică.

Un fel de nouă religie, atîta vreme cît un lider USR, care a refuzat să se dezică de spusele sale, afirmă că ar da foc la biserici, cu tot cu credincioși în ele. În plan politic, așa cum am arătat în editorialul publicat de mediafax și preluat de Gândul, avem de-a face cu o formațiune politică ”setată” să joace același rol pe care îl jucase pe vemuri Alianța pentru România a lui Teodor Meleșcanu, la finele anilor 90: divizarea electoratului dreptei. Acum, preoții noii religii useriste cu patrafire electorale (vezi foto) oficiază tainele binelui națiunii, de pe piedestalul propriei lor chiverniseli, de moștenitori al Securității”, scrie istoricul Marius Oprea pe pagina sa de Facebook.