USR-PLUS amenință cu plângeri penale: „E furt de identitate“

USR-PLUS amenință cu plângeri penale: „E furt de identitate“

Reprezentanții Alianței USR – PLUS au anunțat că vor depune plângere penală împotriva PSD pentru că a răspândit în mediul online mesaje false care conțin elementele de identitate vizuală ale celor două formațiuni. Prin aceste mesaje se încearcă demobilizarea susținătorilor Alianței și descurajarea votului pentru Klaus Iohannis în cel de-al doilea tur de scrutin.

Informația a fost făcută publică de europarlamentarul Dragoș Tudorache, membru în conducerea PLUS, .

„În primul rând, pentru noi a fost o surpriză neplăcută, suntem foarte îngrijorați de ceea ce s-a întâmplat pentru cel puțin trei motive: primul ar fi că este o minciună. Noi, PLUS și Alianța USR PLUS, am anunțat încă de duminică seară/luni că sprijinul nostru în turul doi merge în mod clar către președintele Iohannis și o reafirm și eu acum, în numele PLUS, în numele Alianței USR PLUS, că îl vom sprijini în toată campania și vom îndemna susținătorii noștri să îl voteze pe președintele Iohannis, în turul doi“, a afirmat Tudorache.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a precizat că în acest caz este vorba de un furt de identitate, de siglă, care sunt protejate de lege și de aceea USR – PLUS va solicita autorităților să ia măsurile legale care se cer în astfel de situații. Pe de altă parte, potrivit europarlamentarului PLUS, este vorba de o încercare de influențare a procesului electoral, de denaturare a acestuia.

„Suntem deja în campanie electorală pentru turul doi și astfel de mesaje false nu fac decât să denatureze ceea ce ar trebui să fie un proces electoral cinstit, deschis pentru că asta le datorăm cu toții alegătorilor. Atunci când liderii unui partid își asumă o informație înainte de a o verifica sau înainte de a se asigura că acea informație este adevărată sau nu, își asumă și responsabilitatea politică pentru ceea ce fac”, a declarat Dragoș Tudorache.