USR condamnă practicile de guvernare ale PSD care amenință să transforme România într-un stat captiv. Conversațiile între liderii PSD, dezvăluite de Rise Project, arată că România este condusă de un partid cu mentalități totalitare care acționează, de fapt, ca un grup infracțional. Planul de a organiza contramanifestații împotriva protestelor #rezist este de factură putiniană și nu are nicio legătură cu un stat democratic, membru al NATO și al Uniunii Europene”, potrivit unui comunicat USR.

„Ancheta publicată ieri de RiseProject nu face decât să confirme cetățenilor români că toată povestea cu programul minunat cu grafice colorate, prezentat de PSD în campanie, a fost de fapt o mare scamatorie, miza reală fiind în tot acest interval menținerea conectării la furtul banului public și modificarea legilor din Justiție pentru protejarea sau eliberarea corupților”, a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

În comunicat se mai precizează că „marele noroc al României este că are cetățeni mai responsabili decât partidul aflat la guvernare și mai atașați valorilor democrației”.

RISE Project a dezvăluit o discuţie de pe grupul de WhatsApp al PSD din noaptea în care a fost aprobată OUG 13. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut ca preşedinţii de organizaţii să se pregătească pentru „un miting pentru apărarea României”.