USR: Ne dorim mai puțini bani în „programul din pix” al lui Dragnea

USR: Ne dorim mai puțini bani în „programul din pix” al lui Dragnea

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a declarat că Uniunea a depus 270 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat pe 2018. Potrivit acestuia, prin amendamentele depuse s-a urmărit acordarea de mai mulți bani pentru investiţii în infrastructură, sănătate şi educaţie.

„Am depus 270 de amendamente care privesc textul legii şi anexele. În general, ceea ce ne dorim sunt mai puţini bani în PNDL, în faimosul program din pixul domnului Dragnea - puşculiţa partidelor- şi dorim mai mulţi bani pentru investiţii concrete în infrastructură, sănătate, educaţie. Nu am prioritizat o zonă anume. De exemplu, pentru educaţie ne dorim consolidarea şcolilor. Credem că acolo ar trebui transferate resursele", a afirmat Năsui, la Parlament.

De asemenea, USR-istul a precizat că dorinţa cea mai mare a USR  este să fie începută autostrada Târgu Mureş - Iaşi, partidul depunând un amendament în acest sens.  În același context, Năsui a subliniat că în acest an nu au fost depuse amendamente pentru majorarea sumelor alocate bisericilor.

„Pentru biserici, în acest an USR nu are amendamente. Anul acesta nu avem aceste amendamente. Amendamentele noastre s-au concentrat pe educaţie, sănătate, infrastructură", a adăugat Năsui.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deputat a conchis că în bugetul pe 2018 „au fost supraevaluate cheltuielile și veniturile”, fiind de altfel  „o prelungire a politicilor din anul 2017" de către coaliția de guvernare PSD – ALDE.

„Din păcate, constatăm o prelungire a politicilor din anul 2017. Constatăm un buget în care au fost înghesuite cât mai multe lucruri, au fost supraevaluate cheltuieli şi venituri. Avem exemplu flagrant de supraevaluare de venituri la capitolul TVA, unde preconizarea este că vor creşte veniturile cu 16% datorită TVA split, lucru total neplauzibil. În rest, avem o creştere foarte mare cu asistenţa socială care încă o dată va domina bugetul, dar şi acolo constatăm faptul că ea este subevaluată. Temerile pe acest buget este că deficitul nu va putea fi ţinut sub control decât dacă fie se taie din investiţii, lucru care s-a întâmplat în 2017 (...) şi mai avem o temere că se va întâmpla ce s-a întâmplat în 2017 şi anume creşteri de taxe şi impozite", a conchis Năsui.