„USR, partidul ăsta în care mă regăseam la un moment dat, dovedește în ultima perioadă o propensiune ciudată pentru expresii și inițiative de genul „să se interzică”, „obligatoriu”, „reeducare”.

Pe vremea când l-am cunoscut pe Nicușor Dan (și mi-a plăcut), în USR erau oameni din societatea civilă, deschiși la minte și la suflet, oameni care luptau pentru libertăți și drepturi și pentru ca statul să permită chestii, nu să le interzică.

Cum plm au ajuns useriștii să se remarce doar când vor să bage oameni la pușcărie, să-i reeduce cu forța sau când îi fac pe jurnaliști „umili”? Acum văd că USR vrea să te trimită la închisoare dacă vinzi tricouri cu Che Guevara (nu mi-am luat unul din Cuba, se vede că am avut fler, că cine dracu știe ce mai pățeam pe aici).

Eu înțeleg că inițiatorii legii vor să dea niște sânge de comunist drept ofrandă unora din bula lor de Facebook, în speranța că-i votează, dar eu nu cred că USR trebuie să facă legi „pentru prevenirea instaurării regimului dictatorial comunist”, pentru că asta e o tâmpenie.

Și, în plus, un partid care stă numai cu „să se interzică” și „obligatoriu” în gură e zero barat și nu prea mai servește genul de democrație în care cred.

Deci USR, să mă chemați la vot când faceți vreo lege care să permită ceva, că de interzis ne interzice suficient PSD-ul” a scris Gabriel Bejan pe Facebook

 

Te-ar putea interesa și: