Evenimentul Zilei > Politica > USR fuge de SRI. De ce nu vor deputaţii să ocupe locul lăsat liber de Costescu
USR fuge de SRI. De ce nu vor deputaţii să ocupe locul lăsat liber de Costescu

USR fuge de SRI. De ce nu vor deputaţii să ocupe locul lăsat liber de Costescu

După ce fostul deputat USR, Manuel Costescu, şi-a anunţat demisia la începutul lunii martie, luni, plenul Camerei Deputaţilor a luat act de vacantarea locului rămas liber. De asemenea, el a fost membru în Comisia de control parlamentar a SRI, astfel că USR urmează să facă o altă propunere din partid pentru postul rămas vacant.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ilie Dan Barna a declarat, pentru EVZ, că  „La momentul de faţă, nu avem încă numele unui înlocuitor pentru poziţia respectivă, în momentul în care vom decide asupra acestui lucru, vom anunţa public. Încă nu am decis pentru persoana care ar urma să intre în comisie.”

Întrebat dacă se ia în calcul numirea lui Daniel Popescu, următorul pe listele USR Diaspora şi cel care îi va lua locul în Camera Deputaţilor lui Manuel Costescu, purtătorul de cuvânt al Uniunii a precizat că „există şi posibilitatea asta, dar nu pot să vă confirm, pentru că nefiind o discuţie în direcţia aceasta, oricare alt coleg ar putea, de asemenea, să fie acolo.”

Surse din partid au spus, pentru EVZ, că membrii USR nu se prea înghesuie să ocupe locul rămas liber în Comisia de control parlamentar a SRI.

„Constrângerile sunt legate de acea cerinţă, că participarea în Comisia de control a SRI presupune renunţarea la oricare altă comisie, mulţi dintre colegii mei având rolul legat de activitatea lor profesională în comisii – industrie, cultură – fiecare cu domeniul lui. Evident că decizia de a renunţa la preocupările pe care deja le-au demarat în cadrul comisiilor actuale şi de a merge doar la Comisia de control a SRI e una care presupune o decizie în cadrul grupului şi o dezbatere de grup şi atunci, din perspectiva asta, nu e un entuziasm foarte mare”, a subliniat Barna.

Deputatul USR, Cristian Seidler a precizat, pentru EVZ, că „de principiu, sunt două variante: fie să meargă el (Daniel Popescu – n.r) în comisie, fie să facem o rotaţie, să fie altcineva, iar el să intre în acea comisie de unde pleacă cel care ar merge la Comisia de control a SRI, dar noi nu am reluat tema”.

El a mai punctat că  „ne-am cam obişnuit cu comisiile din care facem parte, fiecare începe să vorbească limba comisiei de specialitate, dar evident că va merge cineva în Comisia de control a SRI, nu se pune problema”.

Pe de altă parte, Seidler susţine că „deja sunt câţiva care s-au arătat interesaţi, dar nu e înghesuială, într-adevăr. Cel puţin doi-trei colegi spuneau că ar fi dispuşi să facă mişcarea asta, nu va fi o problemă”. 

Fostul deputat USR, Manuel Costescu, a anunţat, la începutul lunii martie, că demisionează din Parlament, invocând motive personale. „„După cum mulţi dintre voi ştiţi, în ultimele 14 luni mi-am împărţit viaţa între Bucureşti şi Londra. În acest timp am încercat să găsesc o balanţă între viaţă personală şi cea profesională, în aşa fel încât cei 2000 de kilometri dintre mine şi familia mea să nu fie o problema insurmontabilă. Însă am învăţat că, deşi am petrecut peste 40 de weekenduri cu cei trei mici copii ai mei, pur şi simplu nu este de ajuns. De aceea sunt forţat să iau poate cea mai grea decizie a carierei mele: voi renunţa la poziţia mea în Parlamentul României pentru a fi alături de copiii mei”, a spus Costescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: