Evenimentul Zilei > Politica > USR, denunț la DNA după acțiunile PSD contra lui Nicușor Dan
USR, denunț la DNA după acțiunile PSD contra lui Nicușor Dan

USR, denunț la DNA după acțiunile PSD contra lui Nicușor Dan

Primarul General, Gabriela Firea, și primarul Sectorului 5, Daniel Florea, s-au ales cu un denunț penal pentru abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.

USR Sector 5 a formulat un denunţ penal la DNA împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, şi a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.

Denunțul împotriva celor doi a fost formulat după ce mai multe vehicule ale Primăriei Sectorului 5 l-au împiedicat pe candidatul PNL și USR-PLUS la Primărie Generală, Nicușor Dan, să susțină o conferință de presă pe un spațiu public.

„Deoarece comportamentul mizerabil este deja marcă înregistrată PSD, Daniel Florea a orchestrat perturbarea prin zgomot (claxoane, motoare ambalate) şi duşuri cu dezinfectant a participanţilor la conferinţa de presă susţinută de Nicuşor Dan”, a anunțat USR Bucureşti, într-o postare pe Facebook.

Reprezentanți USR menţionează că Nicuşor Dan intenţiona să prezinte, în cadrul conferinţei de presă, proiectul unui metrou de suprafaţă în zonă.

„În zona în care Nicuşor susţinea conferinţa de presă au fost parcate autoutilitarele inscripţionate cu însemnele primarului (#DF, #Fapte) pentru a obtura vederea spre zona pentru care Nicuşor propune metrou uşor pe infrastructura existentă de cale ferată, în vreme ce #DF o desfiinţează, se arată în postarea USR.

Ei amintesc faptul că incidentul a avut loc după episodul în care viceprimarul Aurelian Bădulescu a încercat să boicoteze o altă conferinţă de presă, vorbind peste Nicuşor Dan şi încercând să-l împiedice pe acesta să-și prezinte discursul.

Joi, conferinţa de presă, susţinută de Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, la intersecţia dintre străzile Progresului și Doctor Constantin Istrati, a fost perturbată de claxoanele maşinilor de salubritate ale Sectorului 5.

Într-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 5 a precizat că Societatea Salubrizare Fapte 5 SA, deţinută de Consiliul Local, avea programată o acţiune în zona străzii Progresului, pentru neutralizarea unor depozite necontrolate de deşeuri.

Pe 5 iunie, o altă conferinţă de presă susţinută de Nicuşor Dan pe Prelungirea Ghencea despre proiectele administraţiei conduse de Gabriela Firea a fost întreruptă de viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

 

Orban, despre boicotarea conferinței lui Nicușor Dan: „Haidamacii lui Firea și Pandele”

Amplă acțiune de igienizare a mijloacelor de transport STB