Evenimentul Zilei > Politica > USR a contestat la CCR conflictul de interese
USR a contestat la CCR conflictul de interese

USR a contestat la CCR conflictul de interese

Deputatul USR, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că parlamentarii formațiunii pe care o conduce au sesizat Curtea Constituțională cu privire la modificarea Codului Penal, la capitolul „Conflictul de interese”.

"A fost depusă la registratura Senatului cu mici emoţii, că se termina programul", a afirmat Nicușor Dan, citat de Agerpres

Întrebat câţi senatori au semnat de la PNL, el a spus: "Cred că şapte sau opt, nouă sau zece". 

"Nişte colegi s-au ocupat. Au fost majoritatea de la noi", a mai spus liderul USR

Pe fond, a explicat liderul USR, este vorba de redefinirea chestiunii conflictului de interese – art. 301 Cod penal. 

"În formularea nouă dispar două lucruri – dispar relaţiile comerciale (…) şi sintagma relaţii de muncă. Deci, în momentul de faţă, conflictul de interese este conflict de interese doar dacă este între rude până la gradul doi. Motivele de control de constituţionalitate pe care le-am invocat sunt în esenţă două – principiul bicameralismului care spune că între cele două Camere ale Parlamentului o versiune a legii nu trebuie să fie substanţial diferită (…) şi faptul că Constituţia spune că tratatele internaţionale la care România este parte sunt parte din dreptul intern şi prevalează în faţa dreptului intern. (…) Vorbind grosier, după legea asta, dacă cineva ajunge primar şi dă un contract unui fost angajat al lui, nu este niciun conflict de interese – asta este schimbarea în termeni populari", a explicat deputatul USR. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: