De asemenea, PSD a anunțat că va face plângere la Biroul Electoral Județean. Polițiștii locali, care au făcut primele cercetări, au sesizat Poliția națională, respectiv Inspectoratul Județean de Poliție Bacău.

Potrivit viceprimarului Ioan Gheorgheș, citat de Ziarul de Bacău, copiii ar fi primit materialele de la un membru USR din comună poreclit Agamal. Acesta le-ar fi dat câte 5 lei.

Nu este primul caz în care USR este acuzată că folosește minori. În timpul campaniei de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna, în Oradea a fost depistat un copil care strângea semnături cot la cot cu activiștii partidului.

Legea 272/2004 interzice folosirea minorilor în acțiuni politice.

Pare că USR s-a contaminat de colegii de la PLUS de implicare a minorilor.

În luna august, Alianța USR PLUS a fost la un pas de a se încheia înainte de a începe din cauza unui amendament la Protocolul de colaborare la care oamenii lui Dacian Cioloș au ținut cu dinții. Este vorba despre excluderea tuturor celor care au colaborat cu Securitatea. PLUS voia ca cei care au semnat angajamente pe vremea când erau minori să fie exceptați de la regulă.

După ce gruparea din USR, care nu este pro PLUS, a insistat, Dacian Cioloș a anunțat că a cerut formațiunii sale renunțarea la amendamentul potrivit căruia statutul de membru al formațiunii era condiționat doar de angajamentele de colaborare cu Securitatea semnate după vârsta de 18 ani.

Sursa foto: Ziarul de Bacău