Evenimentul Zilei > Actualitate > USL promovează turismul fără frunză
USL promovează turismul fără frunză

USL promovează turismul fără frunză

Propunerea opoziţiei: un litoral cu distracţie maximă, reguli puţine, nonconformism.

România ar trebui să se axeze pe "un turism de distracţie, de cluburi, fără restricţii la fumat sau la zgomot". Aceasta ar fi viziunea USL cu privire la turism sintetizată de primarul Mazăre. Opoziţia a prezentat ieri la Mamaia programul propriu privind dezvoltarea turismului.
Una dintre propuneri se referă la sprijinirea hotelurilor să-şi construiască piscine. Programul s-ar numi "Prima piscină" şi conform acestuia statul ar urma să acorde sprijin financiar pentru hotelierii interesaţi să amenajeze bazine de relaxare acvatică. O altă promisiune a USL este construirea de bariere anti-alge, se arată în documentul citat.
Viziunea USL asupra turismului românesc a fost completată cu ideile primarului din Constanţa, Radu Mazăre, prezentat de Victor Ponta drept numărul 1 la petreceri în partid.
În opinia lui Mazăre, "litoralul românesc trebuie să aibă un statut special pentru cazinouri, jocuri de turism, dar şi un statut special pentru impozitare". Nu avem o mare spectaculoasă – n-avem insule, n-avem peşti coloraţi, avem o bucăţică de mare. Şi atunci, trebuie să ieşim cu ceva ceea ce alţii nu oferă, iar în Europa sunt foarte puţini care oferă un turism fără constrângeri, un turism cu reguli puţine. Cred că este foarte important să ieşim cu acest brand – fără constrângeri", şi-a expus Mazăre viziunea.
În urmă cu un an el promova aproape explicit turismul sexual la Marea Neagră. În replică, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, spune că PSD nu ar trebui să emită strategii pe turism după ce, în guvernarea Năstase, l-a falimentat.
"PSD va mai avea dreptul să le vorbească românilor despre strategii în turism după ce vor aduce înapoi hotelurile date fraudulos, pe sume de nimic şi fără nici un fel de condiţii membrilor săi de partid – dacă vor, vorbim despre Iosif Armaş, la Băile Herculane, sau celor din anturajul lor, fraţii Nicula sau Sorin Ovidiu Vântu, în Delta Dunării" a spus Elena Udrea.
Citiţi şi:

  • Ideea lui Radu Mazăre pentru turism pe litoralul românesc: să-i atragem pe arabi şi ruşi cu fete frumoase