USL nu se poate desființa din cauza datoriilor neplătite din campanie

USL nu se poate desființa din cauza datoriilor neplătite din campanie

Liderii PSD refuză să participe la întâlnirea propusă de PNL, pentru data de astăzi, în vederea semnării unui acord de încetare a Protocolului USL şi de desfiinţare a Uniunii Social Liberale.

Întâlnirea a fost convocată de secretarul general al PNL, Marian Petrache, care i-a invitat în această dimineață pe reprezentanții PSD și ai PC în fostul sediu USL din Aviatorilor pentru a discuta despre desfacerea USL.

Secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, precizează, însă, într-un comunicat de presă, că PSD nu va da curs invitației. "Partidul Social Democrat nu dă curs invitaţiei de a participa la întâlnirea propusă pentru data de 4 august 2014, întrucât bilanţul contabil aferent pentru anul 2013 al Uniunii Social Liberale conţine datorii neachitate către diverşi furnizori, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel central. Bilanţul este publicat în urma înregistrării la termen conform legislaţiei în vigoare, pe site-ul ANAF, şi este suspus controlului de către Autoritarea Electorală Permanentă.Prin urmare, semnarea unui acord de încetare a Protocolului USL şi de desfiinţare a Uniunii Social Liberale nu poate fi operată până când această alianţă politică nu îşi achită integral datoriile înregistrate către furnizori", scrie Dolineaschi.

 

Ne puteți urmări și pe Google News