Evenimentul Zilei > Politica > USB trânteşte uşa în nas PNL-ului
USB trânteşte uşa în nas PNL-ului

USB trânteşte uşa în nas PNL-ului

Liderii USB au refuzat vehement să dea mâna cu PNL pentru un mare pol de dreapta. Noul lider PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a spus că şi-ar dori un dialog cu USB cu privire la o colaborare în consiliile din Bucureşti. Nicuşor Dan exclude din start orice înfrăţire cu liberalii.

„Nu se pune în acest moment problema unei alianţe. Noi am declarat că mergem singuri. În ceea ce priveşte activitatea noastră în consilii, acolo noi vom vota pe proiect. Proiectele bune vor fi votate, cele proaste nu, iar în cazul în care vom sesiza ilegalităţi vom sesiza instituţiile abilitate. Excludem o astfel de alianţă. Excludem pentru că ascultăm cu interes ce ne spune publicul nostru, iar acest public are mesajul «nici cu PSD, nici cu PNL». Aşteptăm reformarea cu adevărat a acestora. Apoi, mai vorbim“ spune Nicuşor Dan.

„PNL rămâne un partid nereformat, corupt şi clientelar, care a dezamăgit cetăţenii ce şi-au pus speranţele în acesta. Indiferent de ultimele declaraţii ale conducerii, el rămâne «Curat murdar!»“, spune şi Clotilde Armand, consilier local la Sectorul 1.

Nicuşor Dan vrea să înghită 9 partide. EVZ a aflat planul pregătit în laboratoare

De ideea lui Buşoi s-a distanţat foarte repede liderul USB, Nicuşor Dan, care a subliniat că exclude din start o alianţă sau colaborare, USB fiind un partid care nu e dispus să-şi asume o identitate comună cu cea a vechilor formaţiuni de pe scena politică. „Nu se pune în acest moment problema unei alianţe. Noi am declarat că mergem singuri. În ceea ce priveşte activitatea noastră în consilii, acolo noi vom vota pe proiect. Proiectele bune vor fi votate, cele proaste nu, iar în cazul în care vom sesiza ilegalităţi vom sesiza instituţiile abilitate. Excludem o astfel de alianţă. Excludem pentru că ascultăm cu interes ce ne spune publicul nostru, iar acest public are mesajul «nici cu PSD, nici cu PNL». Aşteptăm reformarea cu adevărat a acestora. Apoi, mai vorbim“ a declarat liderul USB. O poziţie şi mai vehementă referitoare la distanţarea de PNL a avut candidatul USB care a fost cât pe ce să iasă primar al Sectorului 1, Clotilde Armand. „PNL rămâne un partid nereformat, corupt şi clientelar, care a dezamăgit cetăţenii ce şi-au pus speranţele în acesta. Indiferent de ultimele declaraţii ale conducerii, el rămâne «Curat murdar!»“, a precizat Armand, în prezent consilier local la Sectorul 1. Pe de altă parte, un punct de vedere mai nuanţat a fost exprimat de un alt consilier de la Sectorul 1, Cristian Seidler. „Nu poate fi vorba de o alianţă, adică să votăm cu ochii închişi tot felul de proiecte“, a declarat Seidler pentru „Adevărul“.

Citeste mai mult: adev.ro/oa7l32