Evenimentul Zilei > Social > URSUL PERICULOS din Buşteni primeşte a doua şansă. VA fi RELOCAT
URSUL PERICULOS din Buşteni primeşte a doua şansă. VA fi RELOCAT

URSUL PERICULOS din Buşteni primeşte a doua şansă. VA fi RELOCAT

"Cocoşilă", unul dintre cei trei urşi din Buşteni consideraţi ca fiind extrem de periculoşi, va fi relocat. Spre deosebire de celelalte două animale care au sfârşit prin a fi împuşcate, acesta va fi mutat într-un spaţiu sălbatic, la zeci de kilometri de civilizaţie.

Două instituţii se bat pentru ursul "Cocoşilă", un exemplar cu grad crescut de risc. Primii sunt reprezentanţii fundaţie "Milioane de Prieteni", care s-au oferit să-l găzduiască în Sanctuarul de la Zărneşti, iar ceilalţi sunt experţii ICAS Braşov, care au planuri de a-l reloca la câţiva kilometri buni de civilizaţie.
Asociaţia a arătat că experţii ICAS se îndoiesc că exemplarul se va adapta condiţiilor de viaţă din rezervaţie. Concluziile lor sunt bazate pe cazuri similare de integrare a urşilor gunoieri adulţi în spaţii artificiale, încercări care s-au dovedit un eşec.
"Oricum, este o pedeapsă sa iei din pădure un urs şi să-l pui într-o colivie, oricât de luxoasă ar fi, nimic nu este mai important pentru orice fiinţă decât libertatea si asta românii ar trebui sa o înţeleagă", a mai spus Cristina Lapis, preşedintele fundaţiei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News