Evenimentul Zilei > International > Urmează funerariile lui George Floyd. Oficialitățile se așteaptă la ce e mai rău
Urmează funerariile lui George Floyd. Oficialitățile se așteaptă la ce e mai rău

Urmează funerariile lui George Floyd. Oficialitățile se așteaptă la ce e mai rău

Pe data de 9 iunie va avea loc înmormântarea lui George Floyd, afro-americanul care şi-a pierdut viaţa pe 27 mai în Minneapolis, ca urmare a modului în care a fost maltratat de un ofiţer de poliţie alb.

 

Funerariile se vor desfășura la Houston, oraşul de origine al victimei, acolo unde familia sa locuieşte în continuare.

Mai multe ceremonii în memoria sa sunt programate până la momentul înmormântării, a declarat avocatul Ben Crump, avocatul familiei Floyd, în timpul unei conferinţe de presă desfășurată luni.

Astfel, O primă comemorare va avea loc joi după-amiază, în Minneapolis, unde George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit după ce un poliţist alb i-a apăsat pe gât genunchiul timp de opt minute şi 46 de secunde, un scandal care a reînviat vechile răni rasiale în Statele Unite.

O înregistrare video a incidentului, care a făcut înconjurul lumii, a provocat revolte pe întreg teritoriul Statelor Unite, iar interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost impusă în mai multe oraşe mari, în pofida arestării ofiţerului de poliţie implicat în moartea lui Floyd.

Un alt tribut este programat sâmbătă în Carolina de Nord, stat în care s-a născut George Floyd, a mai anunţat Crump, fără a furniza detalii suplimentare.

Cu o zi înaintea înmormântării, programată marţi, 9 iunie, ora locală 11:00 (16:00 GMT) la Houston, sicriul va fi expus pentru ca publicul să îi poată aduce un ultim omagiu, scrie Agerpres.

Oficialitățile americane se află în stare de alertă așteptându-se la noi violențe în timpul procesiunilor de înmormântare din data de 9 iunie. Chiar și acum în SUA continuă manifestațiile contra brutalității poliției și a rasismului.

Mânia a cuprins întreaga ţară după moartea la Minneapolis a unui afro-american de 46 de ani, George Floyd, sub genunchiul unui poliţist alb. Tulburările din ulteme zile, pe tot cuprinsul Americii au fost  însoţite de jafuri şi incendieri voluntare, soldându-se cu morți, răniți, arestați și pagube materiale importante.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: