Urmează Epoca de Gheaţă? De ce adoarme Soarele şi la ce trebuie să ne AŞTEPTĂM. Oamenii de şptiinţă avertizează

Urmează Epoca de Gheaţă? De ce adoarme Soarele şi la ce trebuie să ne AŞTEPTĂM. Oamenii de şptiinţă avertizează

Schimbarea climei se va produce in urmatorii ani, însă Pământul nu se va încălzi, aşa cum ni se spune tot mai des, ci va traversa, se pare, o perioadă rece.

Serviciul Meteorologic Britanic şi Universitatea de Est din Anglia au elaborat nu demult un studiu amplu, citat de Daily Mail, care arată că omenirea se îndreaptă spre o mica glaciaţiune, o repetare a ciclului solar în care activitatea stelei scade semnificativ. „Soarele adoarme!”, avertizează cercetătorii.

Sunt şanse

Terra a mai trecut printr-un proces accentuat de răcire, din cauza scăderii în intensitate a luminii şi căldurii venite de la Soare în secolul al XVII-lea, când timp de 7 decenii temepraturile au scăzut simţitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiştii britanici prognozează faptul că sunt 92% şanse ca următorul ciclu solar, care va dura câteva zeci de ani, să fie unul cu o activitate extrem de slabă. Măsuratorile făcute în peste 30.000 de staţii meteo din lume, arată că trendul crescător al temperaturilor s-ar fi oprit în anul 1997. Se pare că ciclul solar următor ar începe în anul 2022, potrivit analizelor făcute de NASA şi citate de DailyMail.