Beneficiile şi oportunităţile evoluţiei digitale sunt evidente inclusiv în rândul principalilor jucători din industria logistică, însă soluţiile deja implementate au dus doar la o digitalizare parţială a afacerilor din zona de curierat. Realitatea este că există în continuare restricţii de mobilitate şi productivitate, mai ales la nivelul proceselor interne, a căror desfăşurare încă implică PC-urile clasice şi foarte multe documente pe hârtie.

Odată cu apariția noilor tehnologii, operatorii din această industrie au posibilitatea să profite de avantajele unor soluţii complete pentru un business 100% digital precum #gomobile, care duce spre o eficiență operațională mai mare și un avantaj competitiv evident. #gomobile este o soluţie integrată, personalizabilă, dezvoltată de certSIGN şi implementată cu tehnologii inovatoare Samsung, care include patru elemente cheie – dispozitive mobile B2B, platforma de securitate Samsung Knox, servicii de implementare şi consultanţă certSIGN şi aplicaţiile de productivitate pentru digitalizare completă a fluxurilor de lucru.

Gândită să asigure nevoile de mobilitate, siguranţă a datelor, eficientizare şi digitalizare ale oricărei companii, inclusiv din zona de logistică, soluţia se distinge în primul rând prin posibilitatea personalizării out-of-the-box a dispozitivelor mobile din categoria Samsung Enterprise (precum Samsung Galaxy Note 10, Samsung Xcover 4S, Samsung Tab Active 2 şi Active Pro), certificate pentru a fi utilizate în medii de lucru speciale – umiditate, praf, vibraţii, inclusiv scăpări accidentale. Prin integrarea soluţiilor Samsung Knox şi serviciile de instalare şi configurare certSIGN, dispozitivele pot fi personalizate automat cu elemente grafice derivate din identitatea vizuală a companiei – boot animation, shutdown animation, home screen & lock screen custom branding.

În ceea ce priveşte uşurinţa de utilizare şi siguranţa datelor, #gomobile destinat companiilor de curierat asigură implementarea conceptului „Power On–Connect–Ready to Work”. Mai exact, telefoanele şi tabletele utilizate sunt configurate pentru funcţionare în mod restricţionat (kiosk mode) asigurând curierilor accesul la aplicaţiile de curierat, navigaţie, email, messaging, GPS traking şi VPN, cu o intervenţie minimă din partea utilizatorului. Evident, sunt luate în calcul şi elementele de securitate pentru protejarea datelor atat în tranzit, cat şi a celor stocate la nivelul dispozitivului mobil, prevenirea accesului neautorizat la aceste date, dar şi posibilitatea ştergerii securizate de la distanţă a dispozitivului mobil în cazul pierderii sau furtului acestuia.

Dincolo de reducerea costurilor operaţionale, minimizarea timpului asociat configurării şi personalizării dispozitivelor, #gomobile se distinge şi prin aplicaţiile de productivitate certSIGN integrate care permit digitalizarea completă a fluxurilor de lucru. Dintre acestea fac parte semnătura electronică la distanţă calificată (aplicaţie dedicată care permite semnarea electronică cu valoare legală a tuturor documentelor), arhivarea electronică şi aplicaţia Trust4Mobile destinată comunicărilor securizate între terminale mobile, (instrument care permite apeluri şi mesaje criptat, criptarea / decriptarea de fişiere şi realizarea de conferinţe ad-hoc).

Astfel, business-urile din industria logistică care doresc să facă trecerea de la teorie la practică în ceea ce priveşte transfomarea digitală, pot beneficia de avantajele unei soluţii complete precum #gomobile, înţelegând că acest proces trebuie pornit din interior (modelul de desfăşurare a fluxurilor de lucru interne) spre exterior (modul de interacţiune cu partenerii de afaceri şi clienţii).