Evenimentul Zilei > Actualitate > Urmărire ca în filme! Poliţiştii au tras focuri de armă pentru prinderea unui şofer
Urmărire ca în filme! Poliţiştii au tras focuri de armă pentru prinderea unui şofer

Urmărire ca în filme! Poliţiştii au tras focuri de armă pentru prinderea unui şofer

În comună doljeană Catane a avut loc o urmărire ca în filme, poliţiştii au fost nevoiţi să urmărească un autoturism prin localitate şi să facă uz de armă pentru a-l putea prinde pe şoferul care a abandonat la un moment dat maşina şi a încercat să scape pe jos.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, joi, 16 februarie, în jurul orei 12.30, lucrătorii Postului de Poliţie Catane, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un autoturism Audi A4, înmatriculat în Franţa, care se deplasa pe DN 55A, condus de Gheorghe Zamfir, de 32 de ani, din comuna Catane, persoană despre care agenţii de poliţie ştiau că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.

Oamenii legii au efectuat semnal regulamentar de oprire, fiind puse în funcţiune atât semnalele luminoase, cât şi cele acustice, însă bărbatul de la volan nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea, pe DN 55 A şi apoi pe mai multe drumuri secundare din comuna doljeană Catane.

Echipa de poliţişti a pornit în urmărirea autovehiculului, iar la un moment dat bărbatul de 32 de ani a abandonat autoturismul şi a încercat să se sustragă controlului alergând pe un teren viran de la marginea localităţii.
După ce au reuşit să-l prindă, în urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că bărbatul, în vârstă de 32 de ani, nu avea permis de conducere, astfel că i-au întocmit dosar penal.