Urlă şi se enervează.VEZI portretul complet al femeii care se află într-un post de conducere

Femeile s-au luptat ani la rând pentru a-şi câştiga dreptul de a ocupa locuri cât mai înalte în cadrul diferitelor companii. Odată câştigat acest drept, a apărut un nou fenomen: coşmarul angajaţilor - femeile şefi.

Experţii susţin că de-a lungul anilor, numărul femeilor care au ajuns în posturi de conducere a fost în continuă creştere, în acelaşi timp şi stresul subordonaţilor acestora a crescut direct proporţional.

Deşi un tip de comportament coleric este mai degrabă specific unui bărbat, un studiu efectuat de o asociaţie britanică ce se ocupă cu managerierea furiei relevă faptul că 20% dintre femeile care ocupă o funcţie de conducere urlă şi îi agresează verbal pe subordonaţi.

90% dintre femei se simt mai stresate din cauza funcţiei Interesant este că doar 10% dintre femeile şefi recunosc că exagerează în momentele de tensiune maximă şi urlă la colegii de muncă atunci când lucrurile nu ies aşa cum ar trebui.

În orice caz, 90% dintre femeile care au participat la studiu au declarat că se simt mult mai stresate din cauza fucţiei lor, 60% dintre acestea recunoscând faptul că nervozitatea lor poate influenţa în mod negativ munca întregului colectiv, uneori.

"Principalul motiv pentru care starea de nervozitate este crescută în cadrul unei instituţii este incapacitatea de a face faţă stresului. Femeile tind să dea mai multă atenţie detaliilor, fapt ce le face să consume foarte multă energie pentru orice amănunt mai puţin important. Din acest motiv, ele devin nervoase mult mai uşor şi fac critici cu multă uşurinţă", a declarat Mike Fisher, directorul asociaţiei care a realizat studiu, pentru DailyMail.