Astăzi, la orele 9:30, între Partidul Social Democrat şi Uniunea Naţională pentru Progresul României se va semna un protocol de colaborare cu privire la alegerile locale. Documentul semnat de preşedinţii celor două partide politice, Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea vizează colaborarea acestora în alegerile locale, candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din această toamnă şi votul într-un singur tur de scrutin. Cei doi au avut o întrevedere şi cu grupurile parlamentare în vederea stabilirii protocolului de colaborare, informează agerpres.ro

"Noi avem un protocol de alianţă — Alianţa de Centru Stânga—, împreună cu PSD. În mod normal, nici nu trebuia să discutăm dacă nu mergem pe liste comune. Am vorbit cu dl preşedinte Dragnea. (…) Se prevăd toate lucrurile, inclusiv număr de locuri în Parlament', a declarat, marţi, Gabriel Oprea, la Senat.

Săptămâna trecută, la Sinaia, Liviu Dragnea susţinea că PSD va propune UNPR şi ALDE o încheiere la nivel de acorduri de colaborare pentru alegerile locale, menţionând că social-democraţii nu vor face alianţă cu PNL sau PMP.

"Am decis că vom propune UNPR un proiect de acord de colaborare care să dea posibilitatea tuturor organizaţiilor PSD şi, respectiv, UNPR că, acolo unde consideră că este eficient pentru procesul electoral şi se măresc şansele de câştig în alegeri, pot încheia alianţe electorale în condiţiile pe care le consideră cele mai bune din punctul de vedere al șanselor de câștig. De asemenea, o să propunem un astfel de acord și colegilor din ALDE. (…) Nu vom face alianțe electorale cu o altă formaţiune politică. (…) Nu facem nici cu PNL, nici cu PMP, nu facem alianţe electorale decât ori cu UNPR, ori cu ALDE. Depinde de cum se înţeleg la nivel local", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Te-ar putea interesa și: