Evenimentul Zilei > Politica > UNPR, despre Codul fiscal: S-a ajuns la o soluție realistă și folositoare României
UNPR, despre Codul fiscal: S-a ajuns la o soluție realistă și folositoare României

UNPR, despre Codul fiscal: S-a ajuns la o soluție realistă și folositoare României

UNPR consideră că reducerea TVA la 20% începând din 2016 şi la 19% începând din 2017, conform celor convenite astăzi la întâlnirea tehnică de la Parlament pe tema Codului fiscal, reprezintă o soluţie realistă.

"Consensul la care s-a ajuns în cadrul discuţiilor tehnice purtate astăzi este o dovadă de responsabilitate din partea tuturor partidelor politice. În egală măsură, este o garanţie că noul Cod fiscal se va bucura de toată susţinerea politică la votul din Parlament, iar prevederile lui vor fi aplicate în mod consecvent de către Guvern, în anii care vor urma", se arată într-un comunicat transmis de UNPR.

Potrivit progresiștilor, discuţiile dintre reprezentanţii partidelor parlamentare reprezintă un semnal extrem de important şi că aceştia au acceptat să analizeze tehnic noul Cod fiscal punând pe primul loc nu interesele electorale sau de imagine, ci interesul naţional.

"Astfel, este nevoie de conturarea unei viziuni comune şi pe celelalte teme majore pentru România, mai precis pe cele propuse spre dezbatere de UNPR în cadrul Planului Naţional 'Siguranţă şi Prosperitate pentru România' (renaşterea naţională, funcţionarea statului, rolul nostru în lume, funcţionarea economiei şi noul stat social). Indentificarea unor soluţii acceptate de toate partidele pe cât mai multe dintre temele menţionate ar reprezenta un câştig deosebit pentru societatea românească. Nu în ultimul rând, ar reprezenta semnalul de maturitate pe care întreaga ţară îl aşteaptă de ani de zile din partea liderilor ei", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii partidelor parlamentare s-au întâlnit la Parlament pentru a discuta pe rema Codului fiscal retrimis spre reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis. Vicepreşedintele UNPR, deputatul Eugen Nicolicea, a declarat că partidele parlamentare au decis ca TVA să fie scăzut în două etape, de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%.

Citiți și: Consens politic între partidele parlamentare. TVA de 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% din 2017