Universitatea "Babeş-Bolyai" are, de astăzi, un nou centru cultural

Universitatea "Babeş-Bolyai" are, de astăzi, un nou centru cultural

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, Andrei Marga a inaugurat, astăzi, un centru cultural brazilian, denumit "Casa do Brasil", amplasat în clădirea Facultăţii de Teatru şi Televiziune.

În cadrul noului centru va funcţiona şi o bibliotecă de studii latino-americane, conform agenţiei Agerpres. La inaugurare a fost prezent şi ambasadorul din Peru în România, Ernesto Rittler ca reprezentant al Ambasadelor GRULAC (Group of Latin American and Carribean Countries), care vor susţine diversificare ofertei de volume a centrului.

'Era de mult timpul ca în România să ia startul o instituţie semnificativă care să aducă în această parte a Europei cultura Americii Latine. Centrul cultural brazilian 'Casa do Brasil', în cadrul căruia va funcţiona şi Biblioteca de studii latino-americane, va fi un succes, ţinând cont de interesul publicului clujean faţă de cultura Braziliei şi a celorlalte state latino-americane, dar şi acestor ţări faţă de România. Un număr de nouă state din America Latină contribuie la dotarea acestei biblioteci', a afirmat Andrei Marga. Pe lângă centrul brazilian, în cadrul UBB mai funcţionează şi un centru chinez, unul rus şi un institut de turcologie.

Ne puteți urmări și pe Google News