Evenimentul Zilei > International > CUTREMUR în Uniunea Europeană! UE SE BATE cu Ungaria de dragul lui Soros. News alert
CUTREMUR în Uniunea Europeană! UE SE BATE cu Ungaria de dragul lui Soros. News alert

CUTREMUR în Uniunea Europeană! UE SE BATE cu Ungaria de dragul lui Soros. News alert

Uniunea Europeană este zguduită de un nou scandal. Comisia Europeană intră în contradicție cu Ungaria din cauza lui Soros. Guvernul de la Budapeste este acuzat de dezinformare.

Comisia Europeană a criticat o campanie mediatică a guvernului ungar care îi are ca ţinte pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar şi pe omul de afaceri George Soros. Guvernul Ungariei acuză Bruxelles-ul că impune planuri privind migraţia ce ameninţă Ungaria.

 

Premierul ungar a declanșat o nouă campanie împotriva omului de afaceri american pe pagina sa personală de Facebook. Acesta a folosit imagini cu Soros şi Juncker zâmbind, cu textul „Ai dreptul să ştii ce îţi pregăteşte Bruxellesul!”, informează DCNews.

Conform textului campaniei, UE a fost acuzată ar fi intenționat să adopte cote obligatorii de relocare a migranţilor și să slăbească dreptul statelor membre de a-şi proteja frontiera. 

Comisia Europeană a respins această nouă campanie a Budapestei, spunând că foloseşte „ştiri false şi dezinformări”. 

„Campania guvernului ungar este lipsită de credibilitate. Este şocant că o astfel de teorie a conspiraţiei absurdă a ajuns în mainstream atât de mult.”, a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-un briefing de presă. 

„Nu este adevărat că UE subminează protecţia naţională a graniţelor. Chiar dimpotrivă. Şi nu există niciun plan privind aşa-numitele vize umanitare. Statele membre decid până la ce nivel vor să accepte migraţia legală.”, a adăugat Schinas. 

Fundaţia pentru o Societate Deschisă, organizaţie caritabilă a lui Soros, a părăsit Ungaria anul trecut, iar Universitatea Central-Europeană a declarat că este forţată să părăsească Ungaria şi să îşi mute principalele programe de studiu la Viena. 

Poziţia lui Orban împotriva migraţiei a impulsionat sprijinul pentru partidul Fidesz pe care îl conduce. Orban şi-a exprimat speranţa că partidele anti-migraţie vor obţine majoritatea în Parlamentul European la alegeri.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: