Evenimentul Zilei > Politica > Cum văd ROMÂNII Uniunea Europeană la 10 ani de la ADERARE? Temă interesantă LANSATĂ la Bruxelles
Cum văd ROMÂNII Uniunea Europeană la 10 ani de la ADERARE? Temă interesantă LANSATĂ la Bruxelles

Cum văd ROMÂNII Uniunea Europeană la 10 ani de la ADERARE? Temă interesantă LANSATĂ la Bruxelles

Europarlamentarul Damian Drăghici a lansat un subiect de discuție interesant la Bruxelles.

“Cum se vede Uniunea Europeană prin ochii românilor la 10 ani de la aderare?” a fost subiectul propus miercuri, 18 octombrie, la Bruxelles, de către europarlamentarul Damian Drăghici.

Au fost prezentate concluziile unui sondaj de opinie referitor la părerea românilor asupra procesului de aderare la UE.

”Mi-a atras atenția faptul că românii cunosc în mică măsură care le sunt drepturile și obligațiile în calitate de cetățeni europeni. Cred că este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putere pentru a crește gradul de cunoaștere a rolului Uniunii Europene”, a spus Damian Drăghici în cadrul discuțiilor desfășurate la Parlamentul European. El a reamintit, în acest sens, de inițiativa pe care avut-o ca europarlamentar privind cunoașterea Uniunii Europene în școli. ”Este vorba despre raportul ”Learning EU @ school”, adoptat de Parlamentul European în 2016. Raportul încurajează statele membre să transmită cât mai multe informații despre Uniune, atât elevilor cât și profesorilor”, a punctat Drăghici. În opinia sa, cu cât se va învăța mai mult despre geografia, istoria și cultura UE, cu atât mai mare va fi implicarea civică a cetățenilor în viața politică și socială a Uniunii.

La evenimentul organizat de Damian Drăghici la Parlamentul European au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor europene și profesori în sociologie. Studiul prezentat, miercuri, a fost realizat de INSCOP Research, în perioada iulie-august 2017 (reprezentativ la nivel național) și a abordat teme precum direcția de evoluție a UE și a României, încrederea în instituțiile europene, percepția publică a rolului acestora dar și prioritățile pe care ar trebui să le aibă în vedere UE în perioada următoare.