Giorgia Meloni atacă Europa: „Întrebarea este: când ne vom revolta? Fiindcă adevăraţii prieteni şi aliaţi ai unei naţiuni se văd în momentul când aceasta are nevoie de ei, iar noi nu i-am văzut în aceste ore şi zile negre în care trăim”. Aceste cuvinte au fost spuse într-un video pe Facebook de către liderul partidului în mare ascensiune Fratelli d’Italia. Vorbele ei reflectă „contradicţiile Uniunii europene în privinţa coronavirusului”.

„În Europa – a subliniat ea – persoanele circulă liber dar nu există un protocol unic în cazul unei contagieri. Când apare contagierea, pandemia, în Europa nu există un sistem unic de certificare a contagierilor şi a raportării vicitimelor. În felul acesta toţi pot arăta cu degetul Italia, dar aceştia nu au mai puţine victime şi mai puţini contagiaţi decât noi, fiindcă pur şi simplu nu-i declară”.

„Atunci când a izbucnit în Italia coronavirusul, Uniunea Europeană ne-a oferit 200 de milioane de euro. Adică mărunţiş: mai puţin decât cheltuie pentru sediul inutil de la Strasbourg.

Şi continuă: „Apoi virusul ajunge în Germania şi Franţa şi imediat începe să se vorbească de miliarde de euro pe care le vor împărţi cele două ţări”, titrează Libero Quotidiano.