Evenimentul ZileiActualitateUNIRE: Violențele de la marșul unioniștilor de la București au ajuns în presa americană

UNIRE: Violențele de la marșul unioniștilor de la București au ajuns în presa americană

UNIRE: Violențele de la marșul unioniștilor de la București au ajuns în presa americană
Violențele de la marșul pentru unire de la București din acest weekend au fost relatate și de câteva publicații americane.

FoxNews relatează că aproximativ 2000 de persoane s-au adunat sâmbătă la București pentru a cere unirea României cu Republica Moldova. Site-ul postului de televiziune că au avut loc ciocniri dintre demonstranți și jandarmi, mai mulți participanți la miting fiind arestați.

Site-ul american, citat de DC News, notează că Republica Moldova a făcut parte din România până în 1940 când a fost anexată de Uniunea Sovietică, iar în 1991 şi-a declarat independenţa. Totuşi, potrivit acestora "cauza reunificării nu are prea mult sprijin în România şi în Republica Moldova."

Washington Post descrie mai pe larg evenimentele care au avut loc ieri. Ei adaugă faptul că în urma ciocnirii cu forţele de ordine, liderul mişcării unioniste, George Simion, a solicitat partidelor politice care participă la alegerile parlamantare, să preia mesajul unionist ca "proiect naţional."

Şi ABC News scrie despre incidentele violente de la marşul unirii. Site-ul televiziunii de știri americane menţionează că în urma ciocnirilor cinci unionişti au fost arestaţi dar şi că "mai mulţi protestatari au rămas în Piaţa Universităţii, chiar şi după încheierea marşului."


Accesează: