Evenimentul Zilei > Sport > Ungur a salvat România de o rușine în Cupa Davis.
Ungur a salvat România de o rușine în Cupa Davis.

Ungur a salvat România de o rușine în Cupa Davis.

După ce a pierdut penibil, în primul meci al disputei cu Suedia, contra unui jucător mult mai slab cotat, ginerele lui Ilie Balaci a câștigat, ieri, confruntarea cu Elias Ymer, scor 3-6, 6-4, 7-6(7), 6-3, și a adus punctul decisiv.

România a câștigat întâlnirea cu Suedia, din Cupa Davis, disputată în weekend- ul trecut, la București, scor 3-1. Succesul le permite „tricolorilor” să evite chinul unui meci de baraj, împotriva Letoniei sau Austriei, pentru menținerea în Grupa I a Zonei Euro-Africane.

Ieri, punctul decisiv a fost adus de Adrian Ungur (locul care l-a învins pe Elias Ymer (242 ATP), în patru seturi, scor 3-6, 6-4, 7-6(7), 6-3.

Astfel, ginerele fostului mare fotbalist Ilie Balaci s-a revanșat după debutul penibil pe care l-a avut în deschiderea întâlnirii, atunci când pierduse partida cu Christian Lindell (256 ATP), scor 5-7, 6-7(2), 4-6.

A câștigat cu Halep în tribună

„Este victoria noastră, ultimul care nu adusese punct pentru România. puține emoții, am intrat crispat. Eram foarte fost o coincidență că câștigat cu Simona Halep tribună. Scurta este una armele mele. Publicul m-a ajutat foarte mult, mai ales în tie-break-ul setului trei. Acolo s-a schimbat soarta meciului, adversarul a avut 4-3 în tie-break!”, a declarat Adrian Ungur.

„Nu a reușit să-și controleze emoțiile”

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al naționalei de Cupa Davis, a vorbit și el despre jocul decisiv de ieri. „A fost un meci important, pentru noi, dar și pentru Adrian, pentru încrederea lui. I-am spus că suntem cu el. I-am cerut să lupte, să joace pentru România. Nu a reușit să își controleze bine emoțiile la începutul meciului, dar a luptat și a reușit să își revină. A ştiut ce trebuie să facă încă de la început şi a reuşit să câştige partida, revenindu- şi după pierderea primului set”, a spus fostul jucător de tenis.

Pentru prima reprezentativă de Cupa Davis, celelalte două puncte din confruntarea cu nordicii au fost aduse de Marius Copil, cel care a trecut de Elias Ymer, în trei seturi, scor 6-2, 6-3, 6-2, dar și de perechea formată de Horia Tecău / Florin Mergea, învingătoarea cuplului Isak Arvidsson / Johan Brunstrom, scor 7-6 (2), 7-6 (5), 6-3.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: