Ungaria: un bărbat fără adăpost a câștigat două milioane de euro la loto

Ungaria: un bărbat fără adăpost a câștigat două milioane de euro la loto

Un bărbat fără adăpost din Ungaria a câştigat două milioane de euro la loto, dar a declarat că vrea să trăiască modest în continuare, să ajute oamenii fără resurse şi cu “destine dificile".

László Andraschek, 55 de ani, trăia într-un centru de primire şi în locuinţe sociale în oraşul Gyõr, vestul Ungariei, când în septembrie 2013 a cumpărat un bilet la loteria ungară, cu ultimii bani pe care-i mai avea în buzunar.

A doua zi după extragerea loto a văzut numerele şi nu i-a venit să creadă că a câştigat. “Tremuram din tot corpul, lumea mă înconjura şi mă întreba ce mi se întâmplă", a declarat László la postul de televiziune RTL Klub, preluat de Agerpres. Presa ungară a aflat abia recent despre premiul câștigat de omul fără adăpost.

Bărbatul şi-a cumpărat o maşină, o casă în care locuieşte cu soţia, iar o parte din bani le-a făcut-o cadou celor cinci fraţi ai săi. László spune că nu-l interesează luxul, că nu are “dorinţe speciale", deşi ar dori să-şi viziteze o soră care trăieşte în Canada, vizită pe care o consideră o adevărată provocare, dat fiind că nu a călătorit niciodată cu avionul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presa locală din Gyõr a informat că bărbatul a donat “o sumă importantă" unei organizaţii locale de binefacere.