Evenimentul Zilei > Sport > UNGARIA pune ROMÂNIA într-o situaţie jenantă. „Dacă aş fi guvernant în România, aş intra în pământ de ruşine!”
UNGARIA pune ROMÂNIA într-o situaţie jenantă. „Dacă aş fi guvernant în România, aş intra în pământ de ruşine!”

UNGARIA pune ROMÂNIA într-o situaţie jenantă. „Dacă aş fi guvernant în România, aş intra în pământ de ruşine!”

Antrenorul echipei ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Eugen Neagoe, susţine că finanţarea echipei pe care o conduce, de către guvernul Ungariei, se întâmplă în multe ţări din centrul şi estul Europei, iar rezultatele se vor face simţite în scurt timp.

„Eu pot să vă spun că aceste lucuri nu se fac doar în România de către Guvernul maghiar. Se fac academii în Croaţia. Una este sigur. În Serbia. În Slovacia am fost noi şi am avut un meci de pregătire cu FC Dac, în oraşul Dunajská Streda. Au o bază de pregătire cu 10 terenuri, toate masă de biliard. În România nu beneficiază nicio echipă de astfel de condiţii, nici naţionala. Iar ei au asta într-un oraş de 23 de mii de locuitori.”, a declarat Neagoe.

Jurnalistul Andrei Vochin a precizat că situaţia e una ruşinioasă pentru România, în condiţiile în care ţara noastră nu susţine în mod deosebit sportul din ţara noastră. Consilierul preşedintelui FRF consideră că Guvernul ţării noastre ar trebui să "intre în pământ de ruşine" în cazul unei comparaţii cu ceea ce se întâmplă în Ungaria.

„Guvernul maghiar investeşte peste tot unde au comunităţi. E o politică de stat, iar sportul e prioritate naţională pentru Ungaria. Din nefericire, mi-e ruşine să spun, la noi lucrurile nu stau aşa. Eu, dacă aş fi guvernant în România şi aş vedea ceea ce fac alte ţări din jurul nostru în sport, aş intra în pământ de ruşine! Eu să nu fac, Asă nu pot să mă ridic la acest nivel. Dar probabil că sportul nu mai înseamnă nimic, nu înseamnă sănătate… Eu am mai spus, aş comasa ministerele: Ministerul Sănătăţii cu cel al Sportului. Cu cât investeşti mai mult în sport, economiseşti mai mult de la sănătate!”, a declarat Vochin la Telekomsport.