Evenimentul Zilei > International > Ungaria nu a scăpat de cota obligatorie de imigranţi, iar oficialii unguri nu sunt ÎNCÂNTAŢI: ” Germania îi triază pe migranți și-i alege pe cei de care are nevoie”. România s-a CONFORMAT
Ungaria nu a scăpat de cota obligatorie de imigranţi, iar oficialii unguri nu sunt ÎNCÂNTAŢI: ” Germania îi triază pe migranți și-i alege pe cei de care are nevoie”. România s-a CONFORMAT

Ungaria nu a scăpat de cota obligatorie de imigranţi, iar oficialii unguri nu sunt ÎNCÂNTAŢI: ” Germania îi triază pe migranți și-i alege pe cei de care are nevoie”. România s-a CONFORMAT

În ciuda numeroaselor demersuri prin care Ungaria vrea să se opună politicii comune UE privind adăpostirea migranţilor, oficialii blocului comunitar ignoră hotărârea statului est-european.

Potrivit Flux24, Uniunea Europeană ar putea reloca între 100.000 și 120.000 de migranți în Ungaria, în conformitate cu cotele obligatorii stabilite de blocul comunitar, a sugerat Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat sâmbătă portalului de știri local makohirado.hu, informează agenția de presă MTI.

Şeful de cabinet al premierului Orban a ţinut să sublinieze faptul că numărul acesta este relativ deoarece, dacă se ține cont de faptul că imigranții vor face copii și vor dori totodată să-și aducă și rudele, acest număr ar putea însemna "o comunitate în continuă creștere de 500.000-600.000 de persoane", iar statul ungar nu este pregătit să susţină lungul şi sinuosul proces de integrare al noilor veniţi, având în vedere că aceşti oamei provin „din culturi și societăți profund diferite… atașați ferm propriilor identități culturale și religioase".

Janos Lazar a criticat dur Germania „pentru că-i triază pe migranți și-i alege pe cei de care are nevoie" în timp ce restul rămân să fie "distribuiți în întreaga Europă".

Poziţia României privind acest subiect este una de conformare, președintele Klaus Iohannis anunţând vineri la Berlin că România va accepta cotele obligatorii de migranţi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: