Într-o conferinţă de presă, Zoltan Kovacs a spus că Weber "a insultat populația maghiară de mai multe ori în ultimele luni" și l-a acuzat pe Timmermans de "minciuni despre Ungaria" în cursul campaniei electorale a Parlamentului European.

Secretarul de stat l-a citat pe Weber care a spus în timpul campaniei că nu dorește să fie ales președinte al CE cu voturi de susținere din partea partidelor de guvernământ din Ungaria. El a menționat, de asemenea, că Manfred Weber, spitzenkandidatul Partidulului Popular European (EPP), a spus în decembrie anul trecut că nu a votat împotriva lui Orban sau Fidesz, ci împotriva Ungariei în ansamblu. 

Kovacs a spus că aceste vorbe l-au descalificat pe Weber şi nu va fi susținut de Ungaria. Referindu-se la Timmermans, Kovacs a declarat că candidatul olandez a spus numai minciuni despre Ungaria cu privire la chestiuni precum libertatea presei, statul de drept și antisemitism.  

Guvernul maghiar va sprijini numai candidații la președinția CE care respectă statele membre ale blocului, nu aplică standarde duble, luptă pentru a opri migrația și pentru a-și apăra rădăcinile creștine ale Europei.

 

Te-ar putea interesa și: