Poliția din Budapeste a lansat o anchetă, pentru tentativă de fraudă, însă nimeni nu a fost arestat.
Incidentul a fost clarificat chiar de ministrul de externe ungar. Acesta a precizat că femeia, despre care rudele ei spun că a dispărut din data de 13 ianuarie, când a naufragiat nava Costa Concordia, lângă insula italiană Giglio, a murit, de fapt, în urmă cu trei ani, relatează site-ul NationalPost.com.

Agenția de presă maghiară MTI notează că escrocheria a fost descoperită de un avocat american de origine ungară, Peter Ronai, care s-a dus imediat la poliție după ce a fost contactat de o persoană, care i-a spus că un apropiat al său a dispărut în urma tragediei de pe Concordia. Avocatul a spus că persoana respectivă era ”dubioasă” și că nu vorbea decât despre posbile despăgubiri.

Nava Costa Concordia, care efectua o croazieră în Marea Mediterană, a naufragiat în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, după ce a lovit o stâncă. La bordul vasului se aflau peste 4.200 de persoane, dintre care 3.200 de turişti şi o mie de membri ai echipajului.

Căutările unor eventuali supraviețuitori continuă, însă autoritățile susțin că numai printr-un miracol ar mai putea fi oameni în viață.
Până în prezent, au fost găsite 16 cadavre, alți 17 oameni fiind dați dispăruți.