Evenimentul Zilei > Actualitate > Unde urmărim LIVE efectele Coronavirus? Site-ul românesc care monitorizează totul
Unde urmărim LIVE efectele Coronavirus? Site-ul românesc care monitorizează totul

Unde urmărim LIVE efectele Coronavirus? Site-ul românesc care monitorizează totul

Specialiştii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor au creat un site pe care monitorizează live efectele pe care pandemia de Coronavirus le are asupra economiei României.

Specialiștii de la FSEGA, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, monitorizează în timp real impactul pandemiei de COVID-19 asupra economiei pentru a putea face previziuni cât mai corecte în ceea ce privește direcția pe care țara o ia în urma devastatorului virus chinezesc, scrie Agerpres.

„Proiectul cuprinde şi realizarea unei platforme online denumite generic COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor (COVID-19 RoEIM) prin care cercetătorii UBB implicaţi în acest proiect publică o serie de date relevante privind impactul economic al pandemiei COVID-19 sub forma unor infografice interactive, menite să ofere o imagine comprehensivă, actualizată în timp real a situaţiei economiei româneşti.

Obiectivul principal al proiectului este oferirea unui sprijin real factorilor decizionali prin realizarea şi actualizarea constantă a analizei situaţiei generate de epidemia de COVID-19, respectiv prin oferirea unui punct de pornire pentru realizarea unor scenarii de previziune pentru o mai bună protejare a societăţii, a companiilor, a angajaţilor acestora, respectiv a lanţurilor de aprovizionare din economia reală”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de reprezentanţii UBB.

Cel care se află la cârma acestui proiect îndrăzneț este chiar prodecanul FSEGA, care coordonează cercetarea științifică, Szász Levente.

„Universităţile româneşti s-au mobilizat exemplar în această perioadă, fiecare contribuind, în funcţie de anvergura şi profilul academic, la bunul mers al societăţii, la nivel local/ regional/ naţional/ internaţional.

UBB, ca universitate globală, a contribuit major la toate aceste niveluri, iar prin acest proiect, contribuţia naţională (cu potenţial impact internaţional) a UBB – unul dintre liderii ştiinţelor economice din ţară – este din nou reliefată exemplar”, a spus, potrivit comunicatului, rectorul UBB, Daniel David.

Rezultatele proiectului de cercetare pot fi consultate în timp real pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), informaţiile fiind disponibile în limbile română, maghiară şi engleză.