Evenimentul Zilei > Actualitate > Unde s-a dus premiul de la VOCEA ROMÂNIEI. CRISTINA BĂLAN, mărturii şocante despre drama familiei sale
Unde s-a dus premiul de la VOCEA ROMÂNIEI. CRISTINA BĂLAN, mărturii şocante despre drama familiei sale

Unde s-a dus premiul de la VOCEA ROMÂNIEI. CRISTINA BĂLAN, mărturii şocante despre drama familiei sale

De aproape trei ani, fosta membră a trupei Impact caută soluţii pentru cumplita boală a copiilor săi

Cristina Bălan şi soţul ei, Gabriel, au vorbit despre lovitura cruntă primită de copiii lor. Câştigătoare în cel de-al cincilea sezon „Vocea României”, emisiunea de la PRO TV, Cristina Bălan (34 de ani) a vorbit pentru  prima dată despre drama pe care o trăieşte de aproape trei ani. Copiii fostei membre a trupei Impact, gemenii Toma David şi Matei Nikolas (2 ani și 7 luni), suferă de o anomalie genetică şi au fost diagnosticaţi cu SINDROMUL DOWN. Copiii au primit nemilosul diagnostic la un an. Premiul de 100.000 de euro de la concursul de talente a fost astfel mai mult decât binevenit, pentru că tratamentele sunt foarte costisitoare.

Cristinei şi soţul ei, Gabriel, le-a venit greu să vorbească despre tragedia pe care o trăiesc, mai ales că au ales să-şi facă publică durerea în emisiunea "La Mărută" într-o zi importantă: 21 martie, Ziua Mondială a Sindromului Down. „Îmi caut cuvintele de mai bine de o lună pentru acestă zi. Acele cuvinte care să descrie măcar în parte ce este în sufletul nostru, ce este în sufletul unui părinte care se confruntă cu o situaţie similară celei a noastre. Am ajuns la concluzia că este imposibil. De oricâtă empatie ar da dovadă un om, nu poate înţelege întocmai ce este în sufletul unui părinte care are un pui (sau mai mulţi) special. În cadrul competiţiei «Vocea României», am spus în repetate rânduri că există un motiv pentru care Cristina a ales să participe. Ei, MINUNILE noastre, copiii noştri – Toma şi Matei, dar şi cei aproximativ 50.000 de copii din ţară diagnosticaţi cu SD (Sindromul Down, n.r.), ei sunt MOTIVUL! Pentru ei am riscat totul şi tot pentru ei, azi, ieşim să vorbim despre ce înseamnă Sindromul Down şi, totodată, ce putem face (NOI TOŢI) pentru aceşti copii speciali. Pentru că, nu-i aşa, dacă ne dorim cu adevărat, chiar putem să ‪#‎schimbamviataimpreuna‬! Dacă va puteţi rupe o oră din viaţă, am să va rog să urmăriţi emisiunea de azi. Avem nevoie de energia şi gândurile voastre pozitive. Azi e despre Ei. Doar despre Ei”', a scris Cristina Bălan, pe pagina personală de Facebook.

Cristina Bălan a aflat în cea de-a 24 săptămână de sarcină că unul dintre micuţi ar putea avea Sindromul Down și a fost sfătuită șă întrerupă sarcina: „Medicul tăcea, genul ăla de tăcere din care îţi dai seama că ceva se întâmplă. Mi-a spus că Toma are nişte markeri de Sindrom Down. Nu am avut nici o reacţie, medicul părea mai afectat decât mine. Mi-au spus că pot să fac avort. M-a durut cel mai mult asta, că era o sarcină defectă şi mi se părea o situaţie care ţinea de alegere”, a mărturisit ea, amintind şi că Toma şi Matei s-au născut prematur.

Timp de doi ani, Cristina şi soţul ei s-au descurcat foarte greu din punct de vedere financiar, iar cântăreaţa a spus că gemenii, încadraţi la sindromul Down grav, sunt priviţi diferit atunci când merge cu ei la medic. „Când băieţii aveau un an şi am fost cu ei la un control medical, medicul ne-a dat afară, pentru că i-am spus că sindromul Down nu este o boală. Medicul nu mi-a recomandat să fac anumite teste în timpul sarcinii. E un fel de scârbă cum se uită medicii la ei. E ca şi cum aceşti copii sunt nişte rebuturi. E o condiţie genetică definitivă. S-ar putea să greşesc, dar deseori am impresia că medicii se uită uneori ciudat la băieţii mei, parcă spun că sunt defecţi. Sunt copii speciali, iubitori. Ne dorim să înfiinţăm un ONG pentru copii diagnosticaţi cu Down”, a mai adăugat aceasta.

Foto: Facebook