Evenimentul Zilei > EVZ Special > Unde își petrec vacanța cei mai puternici oameni ai planetei
Unde își petrec vacanța cei mai puternici oameni ai planetei

Unde își petrec vacanța cei mai puternici oameni ai planetei

La fel ca vedetele din lumea sportului sau a showbiz-ului, șefii de stat sau de guvern sunt „vânați” de paparazzi peste tot unde ajung, pentru că oamenilor le place să știe cât de extravaganți sunt liderii lor.

Vladimir Putin

Președintele rus, Vladimir Putin (64 de ani), este un sportiv prin excelență și nu se ferește să-și demonstreze abilitățile fizice, ori de câte ori are ocazia. Biroul de presă al Președinției Rusiei a publicat mai multe fotografii cu șeful statului în costume de camuflaj, la pescuit și la scufundări, și a anunțat că Putin a fost într- o scurtă vacanță în regiunea Tuva din îndepărtata Siberie, împreună cu ministrul Apărării, Sergei Shoigu.

Emmanuel Macron 

Președintele Franței, Emmanuel Macron, ales în funcție în 7 mai 2017, a declarat pentru ziarul JDD, încă din luna aprilie, că nu-și va lua concediu în această vară.

Angela Merkel are 63 de ani, este cancelar al Germaniei din 2005 și merge să se relaxeze, de cinci ani, în același loc, în Italia, alături de soțul ei, Joachim Sauer

Angela Merkel

Cancelarul Angela Merkel a plecat, cu doar două luni înainte de alegerile din Germania, într-o vacanță liniștită în Alpii Italieni, conform informațiilor publicate de Euronews. A publicat un colaj de fotografii, pe Twitter, cu ea în drumeții la munte, îmbrăcată în exact aceleași haine, în același loc, cinci ani la rând.

Justin Trudeau, tată a trei copii, se distrează de minune în apele Oceanului Pacific, lângă insula canadiană Vancouver

Justin Trudeau

Premierul canadian, Justin Trudeau (45 de ani), nu a anunțat încă unde va pleca să se relaxeze. Împreună cu soția sa, șarmantul prim-ministru s-a distrat, weekendul trecut, cu caiacul în Sydney, lângă Parcul Național Gulf Islands. El a fost fotografiat cum a căzut în apă, încercând să se urce într-un caiac lângă Insula Vancouver.

Donald Trump

Donald Trump (71 de ani) și Prima Doamnă a SUA, Melania Trump (47 de ani), își petrec vacanța, împreună cu fiul lor, Barron, de 11 ani, la clubul privat de golf al președintelui, în New Jersey.

Theresa May și soțul ei, Philip, se simt bine între turiștii din Desenzano del Garda, în nordul Italiei

Theresa May

Theresa May, premierul britanic, a fost în prima parte a vacanței în nordul Italiei, alături de soțul ei, Philip. Cuplul se află acum în Elveția, pentru alte două săptămâni, înainte de a se întoarce acasă, în 14 august.

Paolo Gentiloni

Cu multe probleme și proteste pe cap, din cauza crizei imigranților, premierul italian, de centru-stânga, Paolo Gentiloni, nu a plecat deocamdată în concediu.

Shinzo Abe

Nici prim-ministrul japonez Shinzo Abe nu merge în vacanță acum, pentru că are treabă: și-a remaniat guvernul zilele acestea, pentru că popularitatea sa este în scădere.