Evenimentul Zilei > Actualitate > UNDE MERGEM. Crăciun de Poveste
UNDE MERGEM. Crăciun de Poveste

UNDE MERGEM. Crăciun de Poveste

Casa ”Dinu Lipatti” invită locuitorii Capitalei în zilele de 20 și 21 decembrie, de la ora 18.00, la un ”Crăciun de Poveste”, prilej de a întâmpina sărbătorile de iarnă.

Joi, 20 decembrie, veți putea descoperi Expoziția în aer liber ”Moș Crăciun – Legendă, istorie și tradiții”, ce cuprinde legendele din jurul lui Moș Crăciun și a casei sale fermecate din Laponia.

Tot de la ora 18.00, va avea loc și proiecția filmului “O viață minunată”, un film de Crăciun din 1946 în regia lui Frank Capra. Pelicula este considerată ca fiind una dintre cele mai îndrăgite din cinematografia americană și a devenit o tradiție vizualizarea acesteia în timpul sezonului de Crăciun.

De la ora 20.00, Salonul de muzică al Casei Artelor “Dinu Lipatti” va găzdui Recitalul extraordinar “Crăciunul Feliciei”, susținut de îndrăgita soprană Felicia Filip, alături de tenorul Bogdan Lupea. Programul muzical cuprinde colinde și cântece de Crăciun, românești și internaționale.

Vineri, 21 decembrie, în Salonul de muzică al Casei Artelor “Dinu Lipatti” va fi proiectată o altă producție cinematografică americană de success – “Miracolul din Strada 34”, un film de Crăciun din 1947, regizat de George Seaton. De la ora 20.00, nonconformistul violoncelist Adrian Naidin va vesti Sărbătoarea Crăciunului în maniera sa autentică, în cadrul recitalului “Măturătorul Raiului” – prin care trecutul întâlnește prezentul, cu colinde vechi românești de acum sute de ani.

La Iași, Moș Crăciun vine cu tramvaiul

Vineri, începând cu ora 12.00, copiii și părinții din Iași sunt invitați la plimbare cu Tramvaiul lui Moș Crăciun, alături de acesta. Pentru o experiență de neuitat, alături de fotografii cu Moș Crăciun, copiilor cuminți le vor fi oferite daruri dulci. Participanții vor fi așteptați în rondul de tramvai Târgu Cucu, acolo unnde grupul coral Perpetum al Companiei de Transport Public Iași îi va colinda pe aceștia, apoi se va realiza îmbarcarea și plecarea pe traseul Rond Târgu Cucu (plecare) / Tătărași – Metalurgie – Baza 3 – Podul de Piatră – Dacia – Gara Iași – Canta – Târgu Cucu – Podu Roș – Tehnopolis – Copou – Depou Gară. Evenimentul este realizat exclusiv copiilor sub 14 ani și însoțitorilor acestora.

 

„Spărgătorul de nuci”, la Sala Palatului

Duminică, 23 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Palatului, copiii sunt invitați la unul dintre cele mai frumoase spectacole de balet, „Spărgătorul de nuci”, pe muzica lui Ceaikovski şi libretul lui Marius Petipa, după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E. T. A. Hoffmann „Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor’’, în interpretarea Baletului Clasic din St. Petersburg „Andrei Batalov”, Baletul este impresionant şi uimeşte prin complexitatea actului artistic al companiei tinere, cu 50 de artiști profesioniști educaţi în tradiția rusească.