Unde mănânci cele mai bune îngheţate din lume

Unde mănânci cele mai bune îngheţate din lume

Există locuri în lume unde desertul rece apreciat de toată lumea a depăşit standardul "cu ciocolată, vanilie sau căpşuni"!

Se spune că în Imperiul Roman, împăratul Nero (37-68 e.n.) a vrut să mănânce zăpadă, aşa că a poruncit sclavilor să-i fie adusă zăpadă din munţii Apenini, iar mai apoi bucătarul lui a preparat un amestec aromat din aceasta, cu fructe, nectar, miere şi nuci.

De atunci a trecut multă vreme, iar îngheţata...a evoluat, în acest moment pe mapamond întrecându- se locurile unde poate fi găsită cea mai bună îngheţată. Conform recomandărilor publicaţiei National Geographic, primele trei locuri în top sunt ocupate de SUA.

Smochine şi dovleac

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe primul loc este "Capogiro Gelato", din Philadelphia, Pennsylvania (SUA). Îngheţatele şi şerbeturile de aici sunt produse din cele mai proaspete ingrediente, cum ar fi laptele de la vacile comunităţii Amish.

Au arome nemaiîntâlnite în altă parte, după cum spun atât specialiştii, cât şi cei cei care le-au gustat: vanilie din Madagascar, rodie, alune de pădure, scorţişoară Saigon, lapte de nucă de cocos thailandez (cu un strop de rom), smochine şi dovleac!

Pe locul doi se află "Ted Drewes Frozen Custard", din Saint Louis, Missouri (SUA), unde îngheţata este preparată din smântână şi ouă proaspete şi zahăr, iar crema îngheţată făcută din ouă şi lapte este un desert care seamănă la gust şi arată la fel ca îngheţata. Standul de pe Bulevardul Grand este deschis din 1931.

Pe locul trei este plasată "Bombay Ice Creamery", din San Francisco, California SUA), unde pot fi servite unele dintre cele mai bune îngheţate indiene.

300 de arome în Japonia

"Devon House", din Kingston, Jamaica, este pe locul patru. Localul a fost construit la sfârşitul secolului al XIX-lea şi era iniţial casa primului milionar de culoare din Jamaica. Aici pot fi savurate înghţate cu 27 de arome, de la tradiţionala aromă de cireşe, la mango sau cocos.

Argentina ocupă locul cinci, cu gelateria "Helados Scannapieco", din Buenos Aires. Aceasta a fost deschisă în 1938 de către doi imigranţi italieni, Andres şi Josefina Scannapieco. Reţetele sunt transmise în familie de 70 de ani, iar meniul conţine 50 de arome.

Pe locul şase se află "Ice Cream City", din Tokyo, Japonia, care are zeci de standuri unde se vând îngheţate cu peste 300 de arome! Aici pot fi degustate unele dintre cele mai neobişnuite tipuri de îngheţată, de la cele de pui şi soia, la cele cu arome de ţipar!

În SUA, care ocupă trei locuri în top, îngheţata "a ajuns" prin secolul al XVIII-lea

Pe ultimele locuri, Europa

"Glacé", din Sydney - Australia, şi-a câştigat locul şapte prin deserturile inedite, la care sunt folosite ingrediente precum petale de trandafir, fistic, căpşuri sau ciocolată belgiană.

Pe locul opt este "A'jia Hotel", din Istanbul, Turcia, aflat pe malul Bosforului. Aici sunt servite îngheţate prăjite de vanilie sau tradiţionala "dondurma", făcută din lapte de capră. Utlimele două locuri sunt ocupate de două gelaterii din Europa.

La "Vaffelbageriet", din Copenhaga, Danemarca, specialitatea casei este îngheţata servită într-un cornet mare de vafă, în care pot fi amestecate patru tipuri de arome, cu sirop, frişcă şi un praf de ciocolată.

"Perchè No!", din Florenţa, Italia, este pe locul zece al topului National Geographic. Gelateria este deschisă din 1939 şi în fiecare zi serveşte îngheţată proaspătă, produsă pe loc.

Varietatea mare de arome merge de la miere şi susan, ceai verde la cafea şi ciocolată. Citiţi şi:

  • 5 secrete ale îngheţatei. Ce boli provoacă şi ce ingredient secret conţine
  • BOMBE CALORICE de pe timpul verii. Cum ajungi să te îngraşi în vacanţă
  • Destinaţii dulci pentru pofticioşi!