Directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a făcut câteva declarații interesante  cu privire la infectarea cu noul coronavirus în perioada vacanţelor românilor care vor alege să plece din ţară.

Medicul  trage un semnal de alarmă spunând că dacă alegeţi să vă petreceţi vacanța în Grecia sau Bulgaria este mai mare riscul să contactaţi coronavirusul, decât în România:

„Din punctul meu de vedere anul acesta e bine să ne redescoperim ţara, şi vă spun de ce. Tu eşti sănătos, cu familia sănătoasă, vă duceţi cu maşina în Grecia, Bulgaria, Italia….Te duci cu familia sănătos şi e riscul să vii bolnav de acolo. Încă au puţine cazuri, dar aveţi răbdare. Îţi închiriezi o vilă sau un apartament şi esti tu cu familia, dar mergi la alimentară să cumperi produse, te duci la restaurant să mînânci, te duci la plajă. Riscul este mai mic la noi in ţară…Industria HORECA la noi e mult mai riguroasă”, a declarat medicul specialist în Boli Infecţioase.

Nu cred că pentru o săptămână sau două de vacanţă în Grecia merită riscul ăsta

Am fost şi eu în Grecia de multe ori şi cunosc HORECA din Grecia, şi există riscul să te întorci bolnav de acolo. Nu cred că pentru o săptămână sau două merită riscul ăsta, când avem o ţară frumoasă şi la noi… Pot să se supere unii… Nu vreau să bucur sau să supăr pe cineva. Eu ţin cu pacienţii, pentru că am fost la căpătâiul lor şi am văzut cu satisfacţie şi vindecaţi, dar am vazut şi decedând. Nu mă interesează să supăr, eu vreau să spun realitatea şi ce am văzut cu ochii mei”, a spus managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara in INTERVIURILE TIMISOAREI, potrivit Opinia Timișoarei.ro.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timişoara, medicul Cristian Oancea, a fost invitatul emisiunii Interviurile Timişoarei realizată de Oraşul Timişoara şi opiniatimisoarei.ro.