"Unchiul Vania", premiat în Ungaria

"Unchiul Vania", premiat în Ungaria

APRECIERE. Piesa de teatru "Unchiul Vania" în regia lui Andrei Şerban, pusă în scenă de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, a primit premiul criticilor de teatru din Ungaria, acesta fiind echivalentul premiului UNITER din România.

Premiile Criticilor de Teatru din Ungaria pentru stagiunea 2007/2008 au fost acordate luni, la Teatrul "Kamra" din Budapesta. Lista premianţilor este întocmită în fiecare an pe baza voturilor membrilor Asociaţiei Criticilor, la fiecare sfârşit de stagiune.

Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, “Unchiul Vania”, a fost distins anul acesta de Asociaţia Criticilor cu premiul pentru cel mai bun spectacol, împreună cu spectacolul “Bolnavul închipuit”, în regia lui János Mohácsi, producţie a Teatrului Naţional din Pécs.

Premiul criticilor de teatru din Ungaria este echivalentul premiului UNITER din România. "Unchiul Vania" a câştigat Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2007, premiul pentru cea mai bună regie (Andrei şerban) şi premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (András Hatházi). în toamna acestui an, spectacolul va fi prezentat la Teatrul Naţional din Budapesta, precum şi la Bucureşti, în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa.

Ne puteți urmări și pe Google News