Evenimentul Zilei > International > Un ziarist șterge pe jos cu comuniștii din China: Cel mai răsunător export: coronavirusul!
Un ziarist șterge pe jos cu comuniștii din China: Cel mai răsunător export: coronavirusul!

Un ziarist șterge pe jos cu comuniștii din China: Cel mai răsunător export: coronavirusul!

Redactorul-șef au ziarului german Bild, jurnalistul Julian Reichelt l-a criticat în termeni duri pe președintele Chinei, Xi Jinping, după ce autoritățile de la Beijing au blamat publicația în urma unor articole care sugerau că țara din care a pornit coronavirusul ar trebui să plătească despăgubiri. 

Dacă laboratoarele voastre toxice ar fi la fel de sigure ca închisorile politice, n-ar mai fi existat coronavirus”, i-a atras atenția jurnalistul german președintelui Chinei, Xi Jinping.

Închideți site-urile critice, dar nu și tarabele unde se vinde supa de liliac

Președintele Chinei a fost prea mândru și prea naționalist pentru a spune adevărul” despre coronavirus, pentru că adevărul i se părea “o rușine națională”, și-a exprimat opinia redactorul-șef. „Închideți toate ziarele și site-urile critice la regulile voastre, dar nu și tarabele unde se vinde supa de liliac”, a mai spus Julian Reichelt.

China se îmbogățește cu invențiile altora, în loc să aibă propriile invenții. Motivul pentru care China nu inovează și inventează este că tu nu îi lași pe tinerii din țara ta să gândească liber. Cel mai răsunător export din China (pe care nimeni nu voia să îl primească, dar care a făcut înconjurul lumii) este coronavirusul”, i-a mai reproșat jurnalistul german.

Redactorul-șef al ziarului Bild și-a încheiat scrisoarea deschisă adresată președintelui chinez printr-o replică extrem de dură, care prevestește prăbușirea regimului său politic.

Puterea ta se prăbușește. Ai creat o Chină necontrolabilă, netransparentă. Înainte de apariția coronavirusului, China era cunoscută drept o țară care supraveghează. Acum, China este cunoscută ca țara care supraveghează și care a infectat lumea cu o boală mortală. Aceasta este moștenirea ta politică”, scrie Libertatea.

Iată scrisoarea deschisă a lui Julian Reichelt adresată președintelui chinez Xi Jinping:

„Dragă președinte Xi Jinping, Ambasada ta la Berlin mi s-a adresat printr-o scrisoare deschisă pentru că ne-am întrebat în ziarul nostru, Bild, dacă China trebuie să plătească pentru dezastrul economic pe care coronavirusul l-a produs în lume. Permiteți-mi să răspund:

1. Conduceți prin control. Nu ai fi președinte fără control. Monitorizezi totul, fiecare cetățean, dar refuzi să monitorizezi piețele umede, bolnave, din țara ta. Închideți toate ziarele și site-urile critice la regulile voastre, dar nu și tarabele unde se vinde supa de liliac. Nu numai că îți supraveghezi populația, dar o pui și în pericol și, odată cu ea, și restul lumii.

2. Controlul este o negare a libertății. Iar o națiune care nu este liberă, nu este creativă. O națiune care nu este inovativă nu inventează nimic. De aceea ți-ai transformat țara în campioană mondială la furtul de proprietate intelectuală. China se îmbogățește cu invențiile altora, în loc să aibă propriile invenții. Motivul pentru care China nu inovează și inventează este că tu nu îi lași pe tinerii din țara ta să gândească liber. Cel mai răsunător export din China (pe care nimeni nu voia să îl primească, dar care a făcut înconjurul lumii) este coronavirusul.

3. Tu, guvernul tău și oamenii tăi de știință trebuia să știți de mult că virusul corona este extrem de infecțios, dar, în schimb, ați lăsat lumea în beznă în această privință. Experții tăi de top nu au răspuns când cercetători occidentali au cerut să știe ce se întâmplă în Wuhan. Erai prea mândru și prea naționalist pentru a spune adevărul, pe care îl percepeai ca pe o rușine națională.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: