Un ziarist l-a pus pe Avigdor Lieberman sub "arest cetăţenesc"

Un ziarist l-a pus pe Avigdor Lieberman sub "arest cetăţenesc"

Un jurnalist l-a interpelat pe şeful diplomaţiei israeliene în timpul vizitei la Consiliul Europei, cerându-i să îl însoţească la cea mai apropiată secţie de poliţie în baza unui mandat de "arestare cetăţenesc", scrie ziarul Haaretz.

În timp ce Lieberman şi gazdele sale se pregăteau de conferinţa de presă, David Cronin, un jurnalist freelance şi autorul cărţii "Alianţa Europei cu Israelul: Un ajutor dat ocupaţiei", s-a ridicat şi i-a strigat oficialului israelian: "Domnule Lieberman, acesta este un mandat de arestare cetăţenesc. Sunteţi acuzat de apartheid. Vă rog să veniţi cu mine la cea mai apropiată secţie de poliţie".

În timp ce agenţii de securitate îl scoteau din sală, jurnalistul a continuat să strige "Eliberaţi Palestina! Apartheid este o crimă".

Cronin i-a mai prezentat un mandat similar de arestare cetăţenesc şi fostului premier britanic Tony Blair pentru ceea ce ziaristul a numit crimele comise de fostul oficial în Irak.

Ne puteți urmări și pe Google News

Delegaţia israeliană a calificat gestul ziaristului irlandez drept unul "de prost gust". "Păcat că unii profită astfel de libertatea de exprimare", a declarat un oficial din anturajul lui Lieberman. <iframe title="YouTube video player" src="http://www.youtube.com/embed/_ZGBeVRL52A" frameborder="0" height="390" width="640"></iframe>