Evenimentul Zilei > International > Un ziarist iranian a fost ucis de un lunetist la Damasc
Un ziarist iranian a fost ucis de un lunetist la Damasc

Un ziarist iranian a fost ucis de un lunetist la Damasc

Un ziarist al postului iranian în limba engleză Press TV a fost ucis de un lunetist în Siria, iar şeful acestuia a fost rănit, miercuri, în cursul confruntărilor care au izbucnit după un dublu atentat produs lângă sediul Statul Major al forţelor armate siriene din Damasc, a anunţat postul iranian.

Corespondentul Maya Nasser a fost ucis, iar şeful acestuia, libanezul Hussein Mortada care conducea biroul Press TV şi Al-Alam la Damasc, a fost rănit. Cei doi bărbaţi au fost împuşcaţi în timp ce realizau un reportaj lângă sediu Statului Major situat în centrul capitalei siriene.

Maya Nasser (33 ani) se pregătea să efectueze o transmisie în direct. El a murit pe loc fiind împuşcat în ceafă, a precizat  şeful biroului de informaţii al postului iranian, Hamid Reza Emadi.

Turcia, Arabia Saudită şi Qatarul sunt răspunzătoare de această tragedie, deoarece aceste ţări le furnizează arme insurgenţilor sirieni pentru a provoca teroare în rândul populaţiei şi al mass-media, a subliniat sursa citată.

Potrivit AFP, preluată de Agerpres, posturile Press TV şi Al-Alam sunt finanţate de guvernul iranian, considerat un aliat fidel al regimului preşedintelui Bashar al-Assad. Acesta se confruntă de peste 18 luni cu o mişcare socială de proporţii care a degenerat în conflict armat deschis putere-opoziţie.

Potrivit celui mai recent bilanţ al organizaţiei „Reporteri fără Frontiere", zece jurnalişti profesionişti şi 21 de „ziarişti-cetăţeni" şi-au pierdut viaţa în violenţele din Siria. Din cauza restricţiilor impuse mass-media străine de autorităţile de la Damasc, pentru a putea acoperi evenimentele pe teren ziariştii profesionişti străini se bazează pe informaţii furnizate de aşa-numiţii „ziarişti-cetăţeni" şi militanţi pentru drepturile omului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: