Tragedie în Marea Neagră. Un vapor s-a scufundat, 8 marinari sunt dați dispăruți

Tragedie în Marea Neagră. Un vapor s-a scufundat, 8 marinari sunt dați dispăruți

Un vapor s-a scufundat în Marea Neagră, în apropierea coastelor din zona de nord-vest a Turciei, 8 marinari fiind daţi dispăruţi, au anunţat autorităţile locale. Incidentul are lod la 10 zile după ce un vas cargo s-a ciocnit de o navă, lângă coasta Istanbulului, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Nava, care naviga sub pavilion cambogian, venea din Rusia şi avea ca destinaţie un port turcesc de la Marea Egee. Accidentul s-a produs la o milă marină de portul Zonguldak în timpul unei furtuni puternice. Trei membri ai echipajului au fost salvaţi, garda de coastă căutându-i în prezent pe ceilalţi opt. Mai multe echipaje de salvare, însoțite de un elicopter, au fost trimise pentru a-i căuta pe cei dispăruți. Autoritățile speră cîm în ciuda vremii nefavorabile, a vântului și temperaturilor scăzute, aceștia vor fi găsiți în viață.

Turcia se confruntă de câteva zile cu temperaturi foarte scăzute şi căderi abundente de zăpadă, în cursul zilei de marţi strâmtoarea Bosfor fiind închisă din cauza vizibilităţii reduse.

Ne puteți urmări și pe Google News