Evenimentul Zilei > International > Un taximetrist își fotografia în secret pasagerii, le publica pozele pe internet și făcea glume pe seama lor. „Shrek” l-a reclamat și i-a fost suspendată licența
Un taximetrist își fotografia în secret pasagerii, le publica pozele pe internet și făcea glume pe seama lor. „Shrek” l-a reclamat și i-a fost suspendată licența

Un taximetrist își fotografia în secret pasagerii, le publica pozele pe internet și făcea glume pe seama lor. „Shrek” l-a reclamat și i-a fost suspendată licența

Unui șofer de taxi din Marea Britanie i-a fost retrasă temporar licența de transport, după ce a fost reclamat că-și filma, în secret, pasagerii, le publica fotografiile pe internet și făcea glume pe seama lor, scrie The Telegraph.

Richard Evans a făcut fotografii, în secret, celor pe care îi transporta, pentru a le publica pe ghidul său de pe Trip Advisor, și lăsa comentarii ironice la adresa lor, legate de felul în care arătau.

Șoferul a fost interzis pe site, nu mai are voie să publice comentarii legate de proprii pasageri, pentru că îi cataloga în funcție de ce bacșiș primea și de felul în care erau îmbrăcați.

Richard Evans (44 de ani) le făcea poze oamenilor, în secret, și a fost reclamat pentru că publica numele lor, adresele și le punea porecle precum „Shrek”. A fost suspendat timp de trei săptămâni ca taximetrist, după ce în urma unei anchete s-a descoperit că pasagerul pe care el îl poreclise Shrek era nevăzător și suferea de mai multe dizabilități. 

Taximetristul are doi copii și obișnuia să publice numele, adresele pasagerilor și cât de generoși fuseseră cu el, la finalul cursei. Bărbbatul avea 1.800 de oameni care-i urmăreau mesajele pe Twitter. Într-unul dintre mesaje el a scris: „Niciun bacșiș – un zgârcit nenorocit”; pentru altul a scris: „50p bacșiș, păstrează restul – un tip simpatic”. 

Richard este șofer de taxi de 10 ani și împărtășea impresiile sale cu alți colegi taximetriști din Llanelli, Țara Galilor. Familia celui pe care el l-a numit Shrek și pe care îl chema Jason  a făcut plângere împotriva lui Evans, care i-a umilit băiatul. „Noi, familia lui Jason suntem mândri de felul în care băiatul nostru reușește să se descurce cu dizabilitățile sale, încercând să ducă o viață normală și să se integreze în societate. După incidentul respectiv, am simțit o schimbare în atitudinea sa, a devenit mai retras, și-a pierdut încrederea și crede că toți vecinii din comunitatea noastră îl arată cu degetul și îl numesc Shrek”, a scris mătușa tânărului respectiv.         

Evans și-a cerut apoi iertare pasagerilor pentru glumele pe care le-a făcut pe seamă lor. În cadrul unei audieri la Consiliul din Carmarthenshire referitor la notițele de pe Trip Advisor, Evans a recunoscut că a greșit și a promis că va regla situația. „M-am schimbat. O să fiu un taximetrist politicos, simpatic, întotdeauna respectuos și îmbrăcat decent. Recunosc că a fost o prostie, dar nu am intenționat să fac rău nimănui”, a mai spus el. 

Comitetul care acordă licențe a decis, însă, să-l suspende pentru 21 de zile și va pierde, în acest fel, perioada cea mai aglomerată din an – sărbătorile de Crăciun și Anul Nou.