Evenimentul Zilei > Social > Un târg ca o carte
Un târg ca  o carte

Un târg ca o carte

La Gaudeamus 2015, care se desfăşoară la Rompexpo, între 18 şi 22 noiembrie, toate cărţile Humanitas vor avea 10% reducere, iar ediţiile de colecţie se vor bucura de preţuri speciale valabile numai în cele cinci zile ale salonului de carte.

„Îmi închipui aceste cinci zile de Gaudeamus mai puţin ca pe un târg de carte, şi mai mult ca pe o carte pur şi simplu. Una cu 27 de capitole, lansările, şi cu aproape o sută de autori, invitaţii nostri; o carte care se va scrie pe măsura ce, la scena deschisă şi bucurându-se unii de ceilalţi, cititorii îşi vor întâlni scriitorii; o carte cu un titlu simplu, Humanitas 25“, spune Lidia Bodea, director general al editurii.

Prima lansare a editurii are loc joi, 19 noiembrie, de la ora 13.30: Dinu Pillat- „Dostoievski în conştiinţa literară românească”. Participă: Ioan Stanomir, George Ardeleanu, Monica Pillat. Această a doua ediție a eseului „Dostoievski în conștiinţa literară românească”, prefațată de George Ardeleanu, cuprinde în plus față de ediția apărută în 1976 o addenda cu texte legate de proiectul Dostoievski al autorului, un dosar de referințe critice, bibliografia receptării lui Dostoievski în România, bibliografia scrierilor lui Dinu Pillat și cea a scrierilor despre Dinu Pillat.