Un tânăr din Soroca creează picturi hiper-realiste. Primele portrete realizate, Irina Rimes și Dan Bălan, urmează Smiley

Un tânăr din Soroca creează picturi hiper-realiste. Primele portrete realizate, Irina Rimes și Dan Bălan, urmează Smiley

Dorel Crețu este un tânăr din Soroca pasionat de portrete hiper-realiste. Și dacă acum câțiva ani a început să deseneze în creion simplu, în prezent, a trecut la cărbune. Primele persoane portretizate în această tehnică, sunt Dan Bălan și Irina Rimes. În timpul apropiat îl va desena pe Smiley. Pe viitor planifică să facă portretele personalităților din Republica Moldova și România, a spus tânărul într-un interviu pentru Observatorul de Nord de la Soroca.

I-a ales pe acești doi interpreți, deoarece le apreciază creația. Dar, nu neagă că va desena și chipurile altor interpreți din tot spațiul românesc pe care-i apreciază.

Sursa foto: captură video

Este fanul lui Dan Bălan

În discuție, Dorel Crețu a mărturisit că primul interpret pe care l-a desenat a fost Dan Bălan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: captură video

„Îmi place mult creația lui. Îi ascult piesele muzicale în timpul lucrului. Chiar și atunci când am început pictura eram cu căștile în urechi. Ascultam cântecele interpretate de Dan Bălan”.

Tânărul spune că i-a luat ceva timp pentru realizarea portretului interpretului piesele căruia sunt cântate și apreciate de mii de melomani. Și anume, desenarea părului lui Dan Bălan, care este ciufulit. Dorel Crețu susține că la aceste desene nu ai voie să greșești. O simplă greșeală îți dă peste cap toată lucrarea. O lucrare îi poate lua opt ore fără întrerupere sau chiar două zile, în funcție de complexitate. Cel mai greu este de desenat chipurile oamenilor, a mărturisit tânărul pictor.

Anterior i-a desenat în acest stil hiper-realist pe Morgan Freeman, Johnny Depp, Emma Watson, Leonardo DiCaprio, Harvey Bullock, Elizabeth Olsen, Keanu Reeves, Albert Einstein și alții.

Lucrările pictorului impresionează multă lume

Din cauza unor motive personale, mai bine de doi ani a fost nevoit să abandoneze desenul, dar și în această perioadă a știut că va reveni cu noi forțe și noi idei.

Dorel Crețu a înțeles că desenul este pasiunea lui și asta vrea să facă în viață, indiferent de ce s-ar întâmpla. Pauza i-a făcut bine. L-a făcut să fie mai critic cu sine însuși atunci când se uită la lucrările realizate.

Sursa foto: captură video

Între timp exersează, și fiind perfecționist din fire, nu prea este mulțumit de lucrările sale, care impresionează multă lume. Dorel Crețu crede în puterile sale și dorește să creeze mai multe desene demne de o expoziție pe cinste.

Următorul portretizat va fi interpretul Smiley. Dorel mai are și alte planuri, dar spune că despre ele vom afla „la timpul potrivit”.

Pictorul are  multe idei, pe care le va realiza treptat. În viitorul apropiat preconizează să înceapă desenarea în cărbune a personalităților de vază din Republica Moldova și România.